Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Νέα εποχή από την Τετάρτη στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, ο Μποντιρόγκα νέος πρόεδρος στην Ευρωλίγκα

Ενας ζωντανός θρύλος του παγκόσμιου και ευρωπαϊκού μπάσκετ, ο Ντέγιαν Μποντιρόγκα, από την προσεχή Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου αναλαμβάνει Πρόεδρος της Ευρωλίγκα στην θέση του επί 22 συναπτά έτη στην προεδρία Μπερτομέου.
Ο 49χρονος πλέον Ντέγιαν, ίσως είναι ο πιο κατάλληλος για το δύσκολο αυτό πόστο, όντας μια μεγάλη μορφή στον χώρο του μπάσκετ, παραλαμβάνοντας το «δαχτυλίδι» από τον Τζόρντι Μπερτομέου.

Για τον ίδιο τον Σέρβο, ύψους 2.05 cm, μιλούν από μόνοι τους οι αριθμοί και οι τίτλοι που έχει κατακτήσει, σίγουρα όμως θα τον θυμούνται με νοσταλγία οι φίλοι του Παναθηναϊκού, καθώς είχε μεγαλουργήσει με τη φανέλα του «εξάστερου» κατακτώντας δύο τρόπαια Ευρωλίγκα (2000, 2002), ενώ έχει στεφθεί δύο φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής με την φανέλα της Γιουγκοσλαβίας (1998, 2002), τρεις φορές Πρωταθλητής Ευρώπης επίσης με την Γιουγκλοσλαβία (1995, 1997, 2001), και μια φορά Ασημένιος Ολυμπιονίκης στην Ατλάντα των ΗΠΑ. Σταμάτησε το μπάσκετ σε ηλικία μόλις 34 ετών στην ιταλική Ρόμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι βάσει των αλλαγών που έχουν γίνει, η παλιά δόξα του Σέρβικου μπάσκετ ως πρόεδρος ο Μποντιρόγκα δεν θα έχει πλήρη ελευθερία κινήσεων, όπως ο Μπερτομέου, αφού ο έλεγχος πλέον θα ανήκει στις ομάδες που έχουν υπογράψει συμβόλαιο με την Ευρωλίγκα.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More