Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Νέα ηγεσία στην Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων Αυστραλίας

Τα σωματεία-μέλη της Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων Αυστραλίας (ΟΣΠΑ) βρέθηκαν στο Σίδνεϋ από την Παρασκευή, 21 μέχρι και την Κυριακή, 23 Απριλίου, για μία ιστορική Ετήσια Γενική Συνέλευση.

Η Έστα Πασχαλίδη-Χιλά εκλέχθηκε πρόεδρος της Ομοσπονδίας, με αντιπρόεδρο τον Χάρη Ταβλαρίδη (Aδελαΐδα), γραμματέα τον πρώην πρόεδρο Παναγιώτη Στεφανίδη (Μελβούρνη) και ταμία τον Παναγιώτη Παπουλίδη (Σίδνεϊ), ενώ η Μαρία Άνθονυ ανέλαβε το ρόλο της συντονίστριας Εκδηλώσεων και Χρηματοδότησης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ομογενειακής εφημερίδας “Νέος Κόσμος” προτεραιότητά της νέας ηγεσίας τα επόμενα δύο χρόνια θα είναι η αξιοποίηση των σχέσεων με στελέχη εκτός ποντιακού χώρου, και ταυτόχρονα η προώθηση της δραστηριότητας της Ομοσπονδίας και των σωματείων-μελών της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αντιπρόσωποι σωματείων από την Μελβούρνη (“Ακρίτες του Πόντου”), την Καμπέρα (Σύλλογος Ποντίων Καμπέρας “Η Τραπεζούντα”), το Wollongong (Σύλλογος Ποντίων “Ο Διογένης”), την Αδελαΐδα (Ποντιακή Αδελφότητα Νότιας Αυστραλίας) και Σίδνεϊ (Ποντοξενιτέας και οι οικοδεσπότες Σύλλογος Ποντίων “Παναγία Σουμελά”) ξεκίνησαν τις εργασίες με παραδοσιακό παρακάθ’ στο σπίτι του Ποντοξενιτέα.

Το Σάββατο, μαζί με τους αντιπροσώπους συνήλθαν και μέλη των σωματείων του Σίδνεϋ στην ανασκόπηση της δραστηριότητας της Ομοσπονδίας τα τελευταία χρόνια, υπό τις πιέσεις της πανδημίας.

Πηγή: Νέος Κόσμος

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More