Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Νέα πτέρυγα για τ’ αδέσποτα στα Γιάννενα

Η κατασκευή της νέας πτέρυγας στο καταφύγιο αδέσποτων αποτελεί γεγονός και συμπληρώνει τις υποδομές του Δήμου Ιωαννιτών για την διαχείριση και την ευζωία τους. Επίσκεψη στο χώρο πραγματοποίησε η δημοτική αρχή προκειμένου να δει επί τόπου την εξέλιξη των έργων και να συζητήσουν με τους εργαζόμενους και τους εκπροσώπους των φιλοζωικών, οι οποίες συνδράμουν σε καθημερινή βάση για την καλύτερη διαχείριση των αδέσποτων.

Η παλιά πτέρυγα του καταφυγίου η οποία λειτουργεί εδώ και αρκετά χρόνια διαθέτει 48 χώρους για την προσωρινή φύλαξη των σκύλων, κτηνιατρείο, χώρο διαμονής για τα άρρωστα ζώα, χώρο καραντίνας με όλες τις προδιαγραφές υγιεινής και ασφάλειας. Μια νέα πτέρυγα δημιουργείται ακριβώς δίπλα και το έργο χρηματοδοτείται με το ποσό των 262 χιλιάδων ευρώ και δημιουργούνται 24 συνολικά νέοι χώροι για την φιλοξενία αδέσποτων.

Όπως τόνισε σε δηλώσεις του ο Άγγελος Νάτσικας, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, μία σειρά υπηρεσιών έχει ανατεθεί σε επαγγελματίες ιδιώτες, και σ’ αυτές περιλαμβάνονται η υγειονομική επίβλεψη, η εποπτεία του καταφυγίου και η επιστημονική ευθύνη του κτηνιατρείου, οι στειρώσεις αδέσποτων ζώων, η διαφύλαξη της ευζωίας, η παροχή κτηνιατρικών υπηρεσιών σε αδέσποτα, η απολύμανση και η απεντόμωση καθώς και ο εργαστηριακός έλεγχος λεϊσμανίασης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε ο κ. Νάτσικας από την 1η Ιανουαρίου του 2020 μέχρι τις 30 Μαΐου του 2023 διαχειρίστηκαν 2.040 αδέσποτοι σκύλοι, από τους οποίους 1.654 υιοθετήθηκαν και οι υπόλοιποι επανεντάχθηκαν στο φυσικό τους περιβάλλον.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More