Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Νέα Φιλαδέλφεια: Πυρετός ερευνών για τη δολοφονία του Μιχάλη

Ανάλυση γενετικού και βιντεοληπτικού υλικού και άρση τηλεφωνικού απορρήτου βρίσκονται στο επίκεντρο της έρευνας για τον εντοπισμό του δράστη της δολοφονικής επίθεσης κατά του 29χρονου Μιχάλη στα αιματηρά επεισόδια που σημειώθηκαν στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Η αστυνομία έχει ξεκινήσει να αναλύει το περιεχόμενο του υλικού που βρέθηκε στα κινητά τηλέφωνα των 105 συλληφθέντων και έχουν εντοπίσει στοιχεία, όπως τα δρομολόγια που ακολούθησαν και τη χρήση GPS.

Ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος αναφέρει πως η ταυτοποίηση του δολοφόνου είναι θέμα ημερών, ενώ το σκεπτικό προφυλάκισης των Κροατών αναφέρεται σε μεταξύ τους διακριτούς ρόλους, με επιχειρησιακή δομή και ροπή σε νέες εγκληματικές πράξεις. 

«Αυτό που όλοι είδαμε είναι ότι ήρθε στην Ελλάδα ένα στρατιωτικά συντεταγμένο και πειθαρχημένο και εξοπλισμένο δολοφονικό τάγμα, το οποίο είδατε με τι διαθέσεις κινήθηκε έξω από το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας όπου εκεί ασφαλώς δεν υπήρξε κανένα ραντεβού αλλά συνέρρευσαν όσοι βρίσκονταν σε καφετέριες και εστιατόρια που είναι πέριξ του γηπέδου», τόνισε ο δικηγόρος Σταύρος Γεωργόπουλος. 

«Ζητάω δικαίωση. Να βρεθεί αυτός ο άνθρωπος που έκανε στο παιδί μου αυτό το κακό», είπε με δάκρυα στα μάτια η μητέρα του 29χρονου Μιχάλη. «Θέλω να παραδοθεί ο άνθρωπος που σκότωσε τον αδελφό μου και όλα μετά θα τα αναλάβει η δικαιοσύνη. Δεν έχω τίποτε άλλο να πω», συμπλήρωσε ο αδελφός του 29χρονου.

Την ίδια ώρα, οι ανακριτές κρίνουν ότι όλοι οι κατηγορούμενοι είναι όχι μόνο ύποπτοι τέλεσης νέων αξιόποινων πράξεων αλλά και ύποπτοι φυγής. Στο σκεπτικό της απόφασής τους αναφέρουν ότι οι Κροάτες επιδιώκουν, με σαφή αθλητική αναφορά και οπαδικό κίνητρο, τη συστηματική διάπραξη των αδικημάτων σε βάρος οπαδών διαφορετικών σωματείων, καθώς και φθορών σε οχήματα και εγκαταστάσεις.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More