Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Νέες κατευθύνσεις»- Συνέδριο Νεοελληνικών Σπουδών στο Σύδνεϋ

Ο Σύλλογος Ελληνο-Αυστραλών Εκπαιδευτικών σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας της Νέας Νοτίου Ουαλίας διοργανώνουν το φετινό Συνέδριο Νεοελληνικών Σπουδών με τίτλο «Νέες Κατευθύνσεις», την Παρασκευή 26 Μαΐου στο σπίτι της ΑΧΕΠΑ ΝΝΟ, 394-396 Princes’ Highway Rockdale NSW και είναι ανοικτό σε όλους όσοι ενδιαφέρονται για τις ελληνικές σπουδές στη πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση της Αυστραλίας.

Το πρόγραμμα συμπεριλαμβάνει παρουσιάσεις εκπαιδευτικών καθώς και την παρουσίαση των Αριστείων «Φοίβος» για αριστούχους μαθητές στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και των Αριστείων «Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός» για εκπαιδευτικούς σε αναγνώριση υπηρεσιών προς τα ελληνικά γράμματα.

Σε μία εποχή που η ελληνική παιδεία ανθεί στη πρωτοβάθμια εκπαίδευση και βρίσκεται σε κρίση στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, το Συνέδριο «Νέες Κατευθύνσεις» αποτελεί ευκαιρία για όλους τους ενδιαφερόμενους να βρεθούν και να συζητήσουν την εξέλιξη όλων των πτυχών της ελληνικής εκπαίδευσης στη ΝΝΟ και στην Περιοχή Αυστραλιανής Πρωτευούσης.

Ανάμεσα στους παρουσιαστές του Συνεδρίου είναι:

-Ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Σύδνεϋ κ. Ιωάννης Μαλλικούρτης,

-Ο Δρ Βασίλης Αδραχτάς (Πανεπιστήμιο Δυτικού Σύδνεϋ) με θέμα «Γιατί τα ελληνικά έχουν θέση στην Αυστραλία; Μαθήματα από την αναζωογόνηση των γλωσσών των Ιθαγενών»,

-Ο Δρ Παναγιώτης Διαμάντης «Η ελληνική γλώσσα μέσα από την Ομογενειακή ιστορία»,

-Η κα Άννα Σκρίμπια «Η ελληνική γλώσσα, ο πολιτισμός, ιστορία – φτιάξτε το δικό σας κομπολόι».

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε όπως επικοινωνήσετε με τον Σύλλογο στο austhelleniceducators@dimitra

Πηγή: Νέος Κόσμος

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More