Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον υπό κατασκευή συνδετήριο δρόμο της πόλης των Χανίων με τον κόμβο των Μουρνιών

Από αύριο Παρασκευή, 08/09 μέχρι και τις 15/12 θα εφαρμοστούν νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο πλαίσιο των έργων σύνδεσης του Κόμβου των Μουρνιών με την πόλη των Χανίων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του  Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης και της αρμόδιας Διεύθυνσης Συγκοινωνιακών Έργων, προβλέπεται η αλλαγή κατεύθυνσης στο δυτικό κλάδο της οδού Μουρνιών, η οποία θα μονοδρομηθεί με κατεύθυνση από Βορρά  προς Νότο  και θα εξυπηρετεί την έξοδο της πόλης των Χανίων.

Η πρόσβαση στην οδό Μουρνιών θα γίνεται αποκλειστικά μέσω της οδού Ζυμβρακάκηδων, η οποία θα λειτουργεί ως μονόδρομος  από Βορρά προς Νότο. Η μονοδρόμηση της οδού ΜΟΥΡΝΙΩΝ θα ισχύει από τη συμβολή της με την οδό Αγ. Μαρίνας ενώ το τελευταίο τμήμα της οδού ΜΟΥΡΝΙΩΝ προς τα Χανιά  (μεταξύ οδού Ζυμβρακάκηδων και Γογονή)  θα κλείσει, ώστε να πραγματοποιηθεί η ανακατασκευή του.

Για την είσοδο  στη πόλη των Χανίων,  η συγκεκριμένη οδός θα παραμείνει διπλής κατεύθυνσης , από την είσοδο του Β.Ο.Α.Κ έως την συμβολή  με την οδό Αγ. Μαρίνας (κόμβος Αγ. Μαρίνας)

Στον κόμβο θα απαγορεύεται η συνέχιση της πορείας βόρεια ενώ η είσοδος στην πόλη θα πραγματοποιείται με δύο εναλλακτικές διαδρομές:

–        μέσω της οδού Σοφ. Βενιζέλου στα ανατολικά της οδού Μουρνιών

–        μέσω της οδού Νικ. Πλαστήρα στα δυτικά της οδού Μουρνιών

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Β’   φάσης του έργου,  θα ακολουθήσει νέα ανακοίνωση για  τις προσωρινές κυκλοφοριακές – εργοταξιακές ρυθμίσεις για την εκτέλεση των εργασιών της Γ’   φάσης.

Οι πολίτες καλούνται να ακολουθούν  τα παραπάνω  μέτρα,  προκειμένου να διασφαλιστεί  η κυκλοφορία των οχημάτων καθώς και η διέλευση των πεζών, ώστε να συνεχιστούν και να ολοκληρωθούν απρόσκοπτα οι εργασίες στο εργοτάξιο από τον ανάδοχο.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More