Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Νέοι δήμαρχοι σε Άργος, Ναύπλιο, Σπάρτη και Ελαφόνησο

Αλλαγές προσώπων σε δήμους της Αργολίδας και της Λακωνίας (και στην Ελαφόνησο), σημειώθηκαν, μετά και τα αποτελέσματα των επαναληπτικών εκλογών, στον Α βαθμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Νέα πρόσωπα στους δημαρχιακούς θώκους, έχουμε σε Άργος – Μυκήνες, Ναύπλιο, Σπάρτη και Ελαφόνησο.

Αντίθετα, στο Ξυλόκαστρο – Ευρωστίνη της Κορινθίας, ο νυν δήμαρχος, ο Βλάσης Τσιώτος, επανεξελέγη, έστω και στον 2ο γύρο.

Πιο αναλυτικά :

Δήμος Σπάρτης

Νέος δήμαρχος εκλέγεται, με 54,32 % ο Μιχάλης Βακαλόπουλος. Η Ντία Τζανετέα, πήρε 45,68 % και ήταν 2η.

Δήμος Ελαφονήσου

Αλλαγή σκυτάλης και εδώ. Νέος δήμαρχος εκλέγεται ο Άγγελος Τσιριγωτάκης, με ποσοστό 53,86 %. Η νυν δήμαρχος Ευσταθία Λιάρου, πήρε 46,14 % και ήταν 2η.

Δήμος Άργους – Μυκηνών

Ο τέως αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας και νυν πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, δικηγόρος, Γιάννης Μαλτέζος, εκλέγεται δήμαρχος, με ποσοστό 60,28 %. Ο για πολλά χρόνια δήμαρχος, Δημήτρης Καμπόσος, ήταν 2ος με ποσοστό 39,72%.

Δήμος Ναυπλιέων

Ο δικηγόρος Δημήτρης Ορφανός, εκλέγεται δήμαρχος με ποσοστό 63,54 %. Ο νυν δήμαρχος Δημήτρης Κωστούρος, ήταν 2ος με ποσοστό 36,46 %.

Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης Κορινθίας

Έστω και στον 2ο γύρο, έστω και δύσκολα, ο νυν δήμαρχος, Βλάσης Τσιώτος, συνεχίζει στον δημαρχιακό θώκο. Πήρε 51,45 %. Δεύτερος έμεινε ο Σταύρος Καραβάς, με ποσοστό 48,55 %.

Μία μόνο γυναίκα, είναι δήμαρχος σ’ όλη την Περιφέρεια της Πελοποννήσου. Πρόκειται για την Παναγιώτα Γεωργακοπούλου στην Οιχαλία της Μεσσηνίας.

Στο δήμο Ναυπλιέων, όταν συντάχθηκε το κείμενο αυτό, δεν είχε ολοκληρωθεί στο 100 % η ενσωμάτωση.

Τα αποτελέσματα δεν έχουν διασταυρωθεί με τα επίσημα στοιχεία των Πρωτοδικείων. Προκύπτουν, έτσι, όπως τα γνωστοποιεί η επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More