Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Νέοι, μαθητές, εργαζόμενοι διαδήλωσαν έξω από το Νοσοκομείο της Κω για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη

Οι εκπρόσωποι των Συλλόγων, Φορέων και Σωματείων, αναφέρθηκαν στους χαιρετισμούς τους, στο πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα, φωνάζοντας το σύνθημα “το έγκλημα στα Τέμπη δεν θα ξεχαστεί, δεν θα συγκαλυφθεί, όλων των θυμάτων θα γίνουμε φωνή”.

Παράλληλα διαμαρτυρήθηκαν για την κατάσταση στο χώρο της δημόσιας Υγείας στο νησί  ζητώντας μαζικές προσλήψεις.

Ο Σύλλογος Γυναικών Κω με αφορμή τη σημερινή μέρα “ορόσημο για τους αγώνες των γυναικών” ζήτησε την κάλυψη όλων των κενών θέσεων σε ιατρικό νοσηλευτικό προσωπικό ενώ το Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο για άλλη μια φορά απαίτησε ένα σύγχρονο δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας.

‘’Των νεκρών παιδιών γινόμαστε η φωνή ποτάμι να τους πνίξει θα γίνει η οργή’’ ανέφερε πανό ενώ πιο δίπλα ένα άλλο πανό έγραφε ‘’Στα σύνορα στις ράγες και στα Νοσοκομεία κάθε μέρα και άλλη κρατική δολοφονία.’

‘’Είμαστε εδώ γιατί έχουμε μάθει να μη σιωπάμε μπροστά στα εγκλήματα των επιχειρηματικών ομίλων και του κράτους τους, αλλά να σφίγγουμε τα δόντια και να αγωνιζόμαστε κόντρα στις αιτίες και τους ενόχους‘’ είπαν στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου διαδηλωτές που συμμετείχαν στην πρωτόγνωρη, σε συγκίνηση και οργή, συγκέντρωση και πορεία στους δρόμους της Κω.

”Δεν είναι απλά ένα σύνθημα, αλλά βίωμα για τους χιλιάδες νέους και νέες που οργίζονται, δακρύζουν, φωνάζουν, διαδηλώνουν αυτές τις μέρες’’ πρόσθεσαν.

 

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More