Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Νέος Πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ ο Δήμαρχος Χανίων – Μήνυση κατά Χρυσούλας Χατζηδάκη

Την ανάληψη της προεδρίας της ΔΕΥΑΧ από τον ίδιο τον Δήμαρχο Χανίων, Παναγιώτη Σημανδηράκη, ψήφισε χθες το δημοτικό συμβούλιο μετά την παραίτηση της Χρυσούλας Χατζηδάκη. Νέο τακτικό μέλος ορίστηκε η Ελένη Ζερβουδάκη και αναπληρωματικός του προέδρου ο Νεκτάριος Ψαρουδάκης.

Παραίτηση με νέες αιχμές από την Πρόεδρο

Νωρίτερα, χθες το πρωί, είχε υποβάλει την παραίτησή της από τη θέση της Προέδρου του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΧ,   η ανεξάρτητη πλέον Δημοτική Σύμβουλος Χρυσούλα Χατζηδάκη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κα Χατζηδάκη έχει ήδη διαγραφεί από τη δημοτική της παράταξη, ενώ έχει ζητηθεί η παραίτησή της από τον Δήμαρχο Χανίων Παναγιώτη Σημανδηράκη.

Παράλληλα, τις τελευταίες εβδομάδες, υπήρξαν καταγγελίες από το Σωματείο Εργαζομένων της Επιχείρησης σε βάρος της απερχόμενης Προέδρου, ενώ η ίδια έχει καταγγείλει οικονομικές διαφορές στα ταμεία στοιχεία τα οποία και έχει αποστείλει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Μάλιστα, στην ανακοίνωσή της η απελθούσα πρόεδρος, ενημέρωνε , ότι απέστειλε και συμπληρωματικά στοιχεία στην εποπτεύουσα αρχή, ενώ αφήνει σαφείς αιχμές κατά του Δημάρχου Χανίων Παναγιώτη Σημανδηράκη.

Μήνυση Σημανδηράκη κατά Χατζηδάκη

Η αντίδραση του Δημάρχου ήταν να καταθέσει μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση,   κατά της παραιτηθείσας προέδρου της ΔΕΥΑΧ, Χρυσούλας Χατζηδάκη, όπως έκανε γνωστό ο ίδιος σημειώνοντας πως ήταν ο «μοναδικός τρόπος για να απαντήσει σε αυτήν τη λάσπη που δέχτηκα».

Νωρίτερα, απευθυνόμενος στο συμβούλιο, ο κ. Σημανδηράκης είχε πει οτι «Ο καθένας είναι εδώ με μία ιδιότητα. Όμως ζούμε στα Χανιά και δεν θέλω φεύγοντας από την θέση του Δημάρχου να έχει σπιλωθεί το όνομά μου. Καταλαβαίνω ότι η περίοδος αυτή ενδείκνυται για πολιτική αντιπαράθεση αλλά κάποιοι εδώ ξεπέρασαν τα όρια. Γιατί εγώ να πρέπει να είμαι σε απολογία και να υπερασπίζομαι την εντιμότητά μου;

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More