Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Νέος χρόνος, νέες ανατιμήσεις στα ράφια των σούπερ μάρκετ

Επίσημη πρώτη για τη νέα χρονιά η 3η Ιανουαρίου για τα σούπερ μάρκετ, που άνοιξαν και πάλι μετά την Πρωτοχρονιά με τα νοικοκυριά όμως να «κρατούν την ανάσα τους» αναμένοντας νέες ανατιμήσεις σε μια σειρά προϊόντων ευρείας κατανάλωσης.

Αρκετά προϊόντα σύμφωνα με τους τιμοκαταλόγους που φθάνουν στις επιχειρήσεις λιανεμπορίου αναμένεται να ανατιμηθούν μεταξύ των οποίων είδη διατροφής όπως  τυροκομικά, ελαιόλαδο, αναψυκτικά, γιαούρτι ζυμαρικά, σοκολάτες, φρυγανιές, μπισκότα και ρύζι, ενώ αυξήσεις αναμένονται και σε άλλα προϊόντα όπως απορρυπαντικά και σαμπουάν.

Οι αυξήσεις δεν αναμένεται να αφορούν το σύνολο των κατηγοριών αλλά μεμονωμένα προϊόντα βιομηχανιών, ενώ το πότε αυτές θα φανούν στα ράφια των σουπερ μάρκετ εξαρτάται από τα αποθέματα που έχουν τα καταστήματα στις αποθήκες τους.

Και ενώ μέχρι την άλλη εβδομάδα αναμένονται τα στοιχεία για τον πληθωρισμό του Δεκεμβρίου, αυτός του Νοεμβρίου παρά την επιβράδυνση, που κατέγραψε σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα σημείωσε αυξήσεις σε μια σειρά προϊόντων διατροφής που είχαν ως επίπτωση την αύξηση του γενικού δείκτη καταναλωτή.

Οι ανατιμήσεις αυτές αποδίδονται στην ενεργειακή κρίση, την άνοδο των τιμών πρώτων υλών όπως και στην αύξηση του μεταφορικού κόστους.

Σήμερα τα σούπερ μάρκετ αποστέλλουν στο υπουργείο Ανάπτυξης τους νέους τιμοκαταλόγους για τα προϊόντα που συμμετέχουν στο καλάθι του νοικοκυριού ενώ στα μέσα του ερχόμενου μήνα θα ανοίξει η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για το μάρκετ pass.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΙΡΗΝΗ ΓΚΕΛΗ, ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΣΥΜΕΩΝΙΔΟΥ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More