Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Νίκη δια… πυρός και σιδήρου για τη “Βασίλισσα”

 

Η Ρεάλ Μαδρίτης κατάφερε να κάνει την ανατροπή και να επικρατήσει στο “Εστάντιο ντε λος Ζουέγκος Μεντιτερανέος” με 2-1 κόντρα στην Αλμερία, ξεκινώντας με το “δεξί” τις υποχρεώσεις της στη φετινή Λα Λίγκα.

Στην πρεμιέρα της Λα Λίγκα για τη σεζόν 2022/2023, η Ρεάλ Μαδρίτης δυσκολεύτηκε στην έδρα της Αλμερία, ωστόσο με ένα γκολ του Βάσκεθ και ένα φάουλ του Αλάμπα στο 75ο λεπτό του αγώνα, κατάφερε να κάνει την ανατροπή και να πανηγυρίσει τη νίκη με 2-1.

Ο αγώνας

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυναμικά στην αναμέτρηση και μόλις στο 6ο λεπτό κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ χάρη σε γκολ του Ραμαζάνι, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την ασίστ του Εγκουάρας και νίκησε τον Κουρτουά με μια προσπάθεια ακριβείας στην κάτω αριστερή γωνία του Βέλγου γκολκίπερ. Οι Μαδριλένοι προσπάθησαν να απαντήσουν άμεσα και μόλις τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Μπενζεμά έχασε μεγάλη ευκαιρία με το σουτ του να περνάει πάνω από το δοκάρι του Μαρτίνεζ μετά από την πάσα του Βινίσιους. Η Αλμερία απείλησε ξανά στο 14′ με το σουτ του Σαντίκ να περνάει άουτ. Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, ωστόσο οι δυνατές “μάχες” κυρίως στο χώρο της μεσαίας γραμμής αυξήθηκαν. Λίγο πριν την ανάπαυλα του πρώτου μέρους, η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι πέτυχε γκολ με τον Βάσκεθ, ωστόσο ακυρώθηκε ορθώς ως οφσάιντ.

Η ομάδα του Ρούμπι άρχισε “ζεστά” και το δεύτερο ημίχρονο, με τον Σαντίκ στο 54′ να περνάει δυο αμυντικούς των “μερέγχες” μέσα στην περιοχή, ωστόσο ο Κουρτουά σταμάτησε εντυπωσιακά το σουτ του Νιγηριανού επιθετικού. Η “Βασίλισσα” ανέβασε στροφές στην αναμέτρηση και με την ολοκλήρωση μίας ώρας παιχνιδιού, ο Λούκας Βάσκεθ εκμεταλλεύτηκε την ασίστ του Καρίμ Μπενζεμά και σε άδειο τέρμα, κατάφερε να ισοφαρίσει σε 1-1. Η Ρεάλ συνέχισε την “αντεπίθεση” και στο 75ο λεπτό του παιχνιδιού, ο Αλάμπα που μόλις είχε μπει ως αλλαγή στον αγωνιστικό, κατάφερε να σκοράρει με μια τρομερή εκτέλεση φάουλ έξω από την περιοχή, η οποία δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Μαρτίνεζ. Οι φιλοξενούμενοι είχαν τον έλεγχο του αγώνα, ωστόσο στις καθυστερήσεις η Αλμερία έχασε μια σημαντική ευκαιρία με την κεφαλιά του Ροντρίγκο να σταματάει στην “αγκαλιά” του Κουρτουά. Έτσι, το ματς ολοκληρώθηκε με τη Ρεάλ Μαδρίτης να ξεκινάει με το “δεξί” τη φετινή σεζόν στη Λα Λίγκα μετά από μια σπουδαία ανατροπή στο “Εστάντιο ντε λος Ζουέγκος Μεντιτερανέος”.

ΓΚΟΛ: 6′ Ραμαζάνι / 61′ Βάσκεθ, 75′ Αλάμπα

Κίτρινες: 40′ Σαντίκ, 67′ Κούρο, 86′ Σόλα / 40′ Καμαβινγκά

Αλμερία (Ρούμπι): Μαρτίνεζ, Τσούμι, Καΐκι (81′ Σόλα), Έλι, Μπάμπιτς, Ακιέμε, Κόστα, Εγκουάρας (81′ Πορτίγιο), Ρομπερτόνε (57′ Κούρο), Ραμαζάνι (71′ Λάθο), Σαντίκ (71′ Σόουζα).

Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι): Κουρτουά, Βάσκεθ, Ρίντιγκερ, Νάτσο, Μεντί (74′ Αλάμπα), Καμαβινγκά (46′ Μόντριτς), Τσουαμενί (58′ Αζάρ), Κρος (83′ Κασεμίρο), Βαλβέρδε, Βινίσιους (83′ Θεμπάγιος), Μπενζέμα.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More