Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Νίκη κορυφής για την Τσέλσι | Ισοπαλία στο Ζάγκρεμπ

 

Η ομάδα του Γκράχαμ Πότερ επικράτησε και στο “San Siro” της Μίλαν και ανέβηκε στην πρώτη θέση του ομίλου, τη στιγμή που Ντινάμο και Σάλτσμπουργκ έμειναν στο 1-1.

Η Τσέλσι ήταν η μεγάλη θριαμβεύτρια στο ντέρμπι του Μιλάνου, καθώς επικράτησε με 2-0 της Μίλαν και ανέβηκε στην κορυφή του ομίλου. Η αποβολή του Τομόρι ήταν το κομβικό σημείο του παιχνιδιού, καθώς στο 18′ ανέτρεψε εντός περιοχής τον Μάουντ, άφησε την ομάδα του με 10 παίκτες και έδωσε τη δυνατότητα στον Ζορζίνιο να ανοίξει το σκορ.

Ο Ομπαμεγιάνγκ έκανε το τελικό 2-0, με το δεύτερο ημίχρονο να είναι περίοδος συντήρησης του αποτελέσματος από την Τσέλσι. Από την άλλη μεριά στο Ζάγκρεμπ, Ντινάμο και Σάλτσμπουργκ αναδείχθηκαν ισόπαλες με 1-1, σε ένα παιχνίδι που και οι δύο ομάδες κυνήγησαν τη νίκη, αλλά κατέληξαν να καταστρέφουν η μία το παιχνίδι της άλλης.

Ο αγώνας

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με την Τσέλσι να παίρνει την πρωτοβουλία των κινήσεων και να απειλεί αρχικά με τον Ομπαμεγιάνγκ και στη συνέχεια με δύο επικίνδυνες σέντρες του Μάουντ, που πέρασαν ανεκμετάλλευτες, τη στιγμή που η Μίλαν δυσκολευόταν να βρει διαδρόμους στην εστία του Κέπα.

Η ομάδα του Πότερ πήρε το προβάδισμα στο 21′. Ο Τομόρι ανέτρεψε τον Μάουντ εντός περιοχής, όταν ο μεσοεπιθετικός της Τσέλσι βρέθηκε απέναντι από τον Ταταρουσάνου και ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι και έδειξε στον Άγγλο αμυντικό κόκκινη κόρτα. Ο Ζορζίνιο ανέλαβε την εκτέλεση και πέτυχε το πρώτο του φετινό γκολ στο Champions League.

Στο 27′ ο Ζιρού έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία της Μίλαν, με τον Ντίας να σεντράρει από τη γωνία της περιοχής και τον Γάλλο αμυντικό να πιάνει ανενόχλητος την κεφαλιά στο ύψος της μικρής περιοχής, με την προσπάθειά του να περνάει άουτ. Στο 34′ η Τσέλσι έκανε δύο τα τέρματά της. Ο Μάουντ που κέρδισε το πέναλτι, συνεργάστηκε με τον Στέρλινγκ και από το ύψος της περιοχής πέρασε κάθετα στον Ομπαμεγιάνγκ, με τον Γκαμπονέζο να ξεφεύγει από την άμυνα της Μίλαν και να κάνει το 0-2.

Η Τσέλσι είχε και την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στην επανάληψη στο 49′. Ο Τζέιμς βρήκε τον Γκάλαχερ στην κάθετη κίνησή του στην περιοχή, ο μέσος των “μπλε” πέρασε τον Ταταρουσάνου, αλλά εκτέλεσε στην εξωτερική πλευρά των δικτύων. Ο Λεάο στο 60′ πέρασε τους πάντες από τα αριστερά, σέρβιρε στο δεύτερο δοκάρι και ο Ντεστ έκανε ένα πολύ άστοχο σουτ.

Εννέα λεπτά αργότερα η Τσέλσι διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι σε μαρκάρισμα του Καλουλού στον Ομπαμεγιάνγκ, με τον διαιτητή να μη βλέπει κάτι μεμπτό. Στο τελευταίο κομμάτι του παιχνιδιού ο ρυθμός έπεσε δραματικά, με τις πολλές αλλαγές να μη βοηθούν τις ομάδες να αλλάξουν ρυθμό.

Γκολ: / 21′ Ζορζίνιο, 34′ Ομπαμεγιάνγκ

Κίτρινες: 20′ Ζιρού, 33′ Γκάμπια, 36′ Κρούνιτς, 66′ Πόμπεγκα, 89′ Τονάλι, 90+1′ Μπάλο-Τουρέ / 20′ Μάουντ, 29′ Στέρλινγκ, 86′ Γκάλαχερ

Κόκκινες: 18′ Τομόρι

Μίλαν (Στέφανο Πιόλι): Ταταρουσάνου, Καλουλού, Γκάμπια, Τομόρι, Ερνάντες (80′ Μπάλο-Τουρέ), Μπενασέρ (62′ Πόμπεγκα), Τονάλι, Κρούνιτς, Ντίας (37′ Ντεστ), Λεάο (80′ Οριγκί), Ζιρού (62′ Ρέμπιτς).

Τσέλσι (Γκράχαμ Πότερ): Κέπα, Τσαλόμπα, Σίλβα, Κουλιμπαλί, Τζέιμς (62′ Αθπιλικουέτα), Κόβασιτς, Ζορζίνιο, Τσίλγουελ (90′ Κουκουρέγια), Μάουντ (46′ Γκάλαχερ), Στέρλινγκ (63′ Λόφτους-Τσικ), Ομπαμεγιάνγκ (79′ Χάβερτζ).

Ντινάμο Ζάγκρεμπ – Σάλτσμπουργκ 1-1

Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι, έχοντας τον έλεγχο της κατοχής και κερδίζοντας μέτρα προς την περιοχή του Κοχ. Ο Μίσιτς δοκίμασε ένα μακρινό σουτ στο 8′, χωρίς να απειλήσει ιδιαίτερα, με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν το προβάδισμα στην πρώτη τους τελική.

Ο Σίντβαλντ πήρε το ριμπάουντ από ένα διώξιμο στην περιοχή και εξαπέλυσε ένα μονοκόμματο σουτ, το οποίο δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Λιβάκοβιτς για το 0-1 στο 12′. Στο 20′ ο Πέτκοβιτς πέτυχε γκολ, το οποίο όμως ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ.

Η Ζάγκρεμπ συνέχισε να πιέζει και στο 40′ έφτασε στην ισοφάριση. Ο Λιούμπισιτς με σουτ από το ύψος της περιοχής νίκησε τον Κοχ, με το γκολ να μετράει μετά από έλεγχο του VAR, καθώς διαιτητής και VAR είχαν διαφωνία αν επηρεάζει ή όχι τη φάση ο Πέτκοβιτς.

Το δεύτερο ημίχρονο κυλούσε σε χαμηλότερο ρυθμό, με τις δύο ομάδες στην προσπάθειά τους να επιβληθούν, να εξουδετερώνει η μία το παιχνίδι της άλλης. Πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο 74′, με τον Σούσιτς να σημαδεύει το δοκάρι του Λιβάκοβιτς από το ύψος της περιοχής.

Στις καθυστερήσεις ήταν η σειρά της Ντινάμο να στοχεύσει το δοκάρι, με τον Μποκάι να κάνει εκπληκτικό κοντρόλ και να εκτελεί με τη μία, αφήνοντας άγαλμα τον Κοχ, που για καλή του τύχη είδε την μπάλα να καταλήγει στο δοκάρι και έξω.

ΓΚΟΛ: 40′ Λιούμπισιτ, / 12′ Σίντβαλντ

Η βαθμολογία του ομίλου:

Τσέλσι 7
Σάλτσμπουργκ 6
Μίλαν 4
Ντινάμο Ζάγκρεμπ 4

Η επόμενη αγωνιστική:

25/10 Σάλτσμπουργκ – Τσέλσι (19:45)

25/10 Ντινάμο Ζάγκρεμπ – Μίλαν (22:00)

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More