Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Νίκη με την αύρα του… χρυσού Μπενζεμά

 

Ο νέος κάτοχος της Χρυσής Μπάλας επέστρεψε στα γκολ και η Ρεάλ Μαδρίτης νίκησε 3-0 εκτός έδρας την Έλτσε και απολαμβάνει την μοναξιά της κορυφής του ισπανικού πρωταθλήματος, όντας αήττητη.

Για την 10η αγωνιστική της La Liga, η Ρεάλ Μαδρίτης πέρασε νικηφόρα από την έδρα της Έλτσε με 3-0. Σκόρερ οι Βαλβέρδε (11′), Μπενζεμά (75′) και Ασένσιο (89′), με τον Γάλλο και νέο κάτοχο της Χρυσής Μπάλας να επιστρέφει στα γκολ, καθώς είχε να σκοράρει από τις 28/8 και τα δύο γκολ που είχε πετύχει κόντρα στην Εσπανιόλ στη νίκη της “Βασίλισσας” με 3-1.

Ο αγώνας

Από το ξεκίνημα του παιχνιδιού η Ρεάλ είχε την κατοχή και η Έλτσε να αμυνόταν στο μισό γήπεδο. Ο Μπενζεμά στο 5′ σκόραρε, αλλά το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ του Βινίσιους στην αρχή της φάσης. Φορτσάτη η “Βασίλισσα” στο ξεκίνημα και στο 11′ ο Βαλβέρδε άνοιξε το σκορ. Απίστευτη οβίδα του Ουρουγουανού με το αριστερό, με τη μπάλα να καταλήγει στο παραθυράκι της εστίας του Μπαντία για το 1-0 των “μερένγκες”.

FEDE VALVERDE ON HIS WEAK FOOT! pic.twitter.com/XKQ1CQgUWn

— TC (@totalcristiano) October 19, 2022

Νέο ακυρωθέν γκολ για τη Ρεάλ, με τον Αλάμπα να σκοράρει στο 26′ αλλά τον διαιτητή να το ακυρώνει, καθώς στην αρχή της φάης ο Μπενζεμά ήταν σε θέση οφσάιντ. Η Έλτσε στο 30′ έχασε την πρώτη της καλή ευκαιρία, με τον Λούνιν να πραγματοποιεί εξαιρετική επέμβαση σε σουτ του Μπογιέ. Το πρώτο ημίχρονο έληξε με τη “Βασίλισσα” να προηγείται με 1-0 και τους γηπεδούχους να μην μπορούν να ακολουθήσουν τον ρυθμό των παικτών του Κάρλο Αντσελότι.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον τερματοφύλακα της Έλτσε να απογειώνεται και διώχνει την οβίδα του Μπενζεμά! Στο 61′ είχαμε τρίτο ακυρωμένο γκολ για τη Ρεάλ. Ο νέος κάτοχος της Χρυσής Μπάλας σκόραρε, αλλά ο Καρβαχάλ είχε υποδειχθεί σε θέση οφσάιντ στην αρχή της φάσης. Η “Βασίλισσα” έχασε νέα ευκαιρία στο 68′, αλλά η κεφαλιά του Ροντρίγκο από εξαιρετική θέση ήταν αδύναμη και κατέληξε στην αγκαλιά του Μπαντία. Στο 70′  οι γηπεδούχοι λίγο έλειψε να τιμωρήσουν τη Ρεάλ. Καρφωτή κεφαλιά του Κλερκ και εντυπωσιακή επέμβαση του Λούνιν, που κράτησε το μηδέν.

Στο 75′ ο Μπενζεμά με υπέροχο πλασέ νίκησε τον Μπαντία και έκανε το 2-0 για την Ρεάλ Μαδρίτης. Αυτή τη φορά δεν υπήρξε κανένα οφσάιντ στο γκολ, το οποίο και μέτρησε κανονικά! Η “Βασίλισσα” έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο τον αγώνα. Με δυο πάσες η Ρεάλ ξεδιπλώθηκε υπέροχα στην επίθεση, ο Ροντρίγκο σέρβιρε στον αμαρκάριστο Ασένσιο και ο τελευταίος με μια επαφή δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Μπαντία και έγραψε το τελικό 3-0. Μόνη πρώτη και αήττητη η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι, που έφτασε τους 28 βαθμούς σε 10 αγώνες.

Γκολ: – / 11′ Βαλβέρδε, 75′ Μπενζεμά, 89′ Ασένσιο

Κίτρινες: 71′ Κλερκ / 90+2′ Ρούντιγκερ

Έλτσε (Χόρχε Αλμιρόν): Μπαντία, Μορέντε, Παλάσιος, Βερντού, Μπίγας, Κλερκ, Μίλα (62′ Χοσάν), Μασκαρέλ (80′ Κίνα), Γκούτι, Μερκού (62′ Γκουμπάου), Μπογιέ (80′ Πόνσε)

Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι): Λούνιν, Καρβαχάλ (89′ Βάσκεθ), Μιλιτάο, Ρούντιγκερ, Αλάμπα (89′ Νάτσο), Κρόος (79′ Καμαβινγκά), Μόντριτς (62′ Τσουαμενί), Βαλβέρδε, Ροντρίγκο, Βινίσιους (79′ Ασένσιο), Μπενζεμά

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More