Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΝΑΣΑ: Στη δημοσιότητα έκθεση για «μη αναγνωρισμένα ανώμαλα φαινόμενα (UAP)» – «Η εξωγήινη νοημοσύνη πρέπει να είναι εκεί έξω»

Σε νέες ανακοινώσεις προχώρησε το απόγευμα η ΝΑΣΑ, σχετικά με τις πιθανές ενδείξεις εξωγήινης ζωής, καθώς και με τα «Μη Αναγνωρισμένα Ανώμαλα Φαινόμενα» (UAP), όπως πλέον είναι γνωστά αυτά που κάποτε αποκαλούσαμε UFO.

Πέρυσι, η NASA ανέθεσε σε ειδικούς να μελετήσουν δεδομένα που σχετίζονται με μη αναγνωρισμένα ανώμαλα φαινόμενα (UAP) και σήμερα η ομάδα δημοσίευσε την πρώτη της αναφορά.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης , ο διοικητής της NASA Bill Nelson είπε ότι η επιτροπή δεν βρήκε στοιχεία που να υποδηλώνουν ότι τα UAP είναι εξωγήινης προέλευσης.

«Το κορυφαίο στοιχείο από τη μελέτη είναι ότι υπάρχουν πολλά περισσότερα να μάθουμε», εξήγησε ο Nelson κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου. «Η ανεξάρτητη ομάδα μελέτης της NASA δεν βρήκε στοιχεία ότι τα UAP έχουν εξωγήινη προέλευση, αλλά δεν γνωρίζουμε τι είναι», συνέχισε ο Nelson. «Γι’ αυτό ανακοινώνω ότι η NASA διόρισε διευθυντή της NASA για την έρευνα UAP».

Στελέχη της NASA εξήγησαν ότι ο διευθυντής είχε ήδη διοριστεί, αλλά αρνήθηκαν να τον κατονομάσουν.

Ο διοικητής της NASA εξήγησε επίσης ότι πιστεύει ότι η εξωγήινη νοημοσύνη πρέπει να είναι εκεί έξω, δεδομένου ότι «το σύμπαν είναι τόσο τεράστιο [που] είναι δύσκολο να κατανοήσουμε πόσο μεγάλο είναι». Ωστόσο, τόνισε ότι η NASA δεν έχει στοιχεία για την ύπαρξή της.

Η NASA εξήγησε ότι θέλει «να μετατοπίσει τη συζήτηση για τα UAP από τον εντυπωσιασμό στην επιστήμη». Για να γίνει αυτό, θα επιδιώξει να βελτιώσει τη μεθοδολογία συλλογής δεδομένων και έρευνας αξιοποιώντας την τεχνητή νοημοσύνη και πλάνα και εικόνες από το ευρύ κοινό. Η διαστημική υπηρεσία θα συνεργαστεί επίσης με άλλες υπηρεσίες για την καλύτερη κατανόηση των παρατηρήσεων UAP. Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, οι αξιωματούχοι της NASA αναγνώρισαν επίσης ότι ο στιγματισμός πιθανότατα εμπόδισε τους πιλότους να αναφέρουν γεγονότα και ότι στοχεύει να καταπολεμήσει αυτό το στίγμα για να βοηθήσει στις προσπάθειες συλλογής δεδομένων.

Σημείωσαν επίσης ότι τα περισσότερα συμβάντα UAP εξηγούνται ως αεροπλάνα, drones, μπαλόνια και καιρικά φαινόμενα και ότι τα πλάνα της κάμερας δεν έχουν την ποιότητα για να μελετήσουν σωστά τέτοια γεγονότα. Ο Nelson καθησύχασε επίσης την ανησυχία του κοινού ότι η κυβέρνηση δεν είναι διαφανής σχετικά με τα UAP. «Είμαστε η κυβέρνηση», είπε, προσθέτοντας ότι θα αποκαλύψουν τυχόν ευρήματα, είτε σχετίζονται με εξωγήινη ζωή είτε όχι.

Πηγή: Interesting Engineering

Μετάφραση-επιμέλεια: Εμμανουέλα Μαθιουδάκη

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More