Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ναυάγιο: Τα συναισθήματα των συγγενών εναλλάσσονται αστραπιαία – Φόβος και αγωνία για τους αγνοούμενους

Με δάκρυα χαράς και ανακούφισης στα μάτια, και τα κάγκελα ανάμεσά τους, o Μοχάμαντ αγκαλιάζει τον μικρότερο αδελφό του. Tον βρήκε ανάμεσα στους διασωθέντες, στην Καλαμάτα. Ο νεαρός ανάμεσα σε αναφιλητά του διηγείται  την κόλαση που έζησε. Τον αγγίζει, τον φιλάει, τον παρηγορεί. Σημασία έχει ότι ο Φέντι, είναι ζωντανός.

Τα δύο αδέλφια κατάγονται από την Συρία. Ο Μοχάμαντ, ήταν εδώ και καιρό στην Ιταλία. Όταν άκουσε για το πολύνεκρο ναυάγιο, γνωρίζοντας ότι ο αδελφός του είναι στο μοιραίο σκάφος, ταξίδεψε στην Ελλάδα παρακαλώντας για ένα θαύμα.

Τα συναισθήματα εναλλάσσονται αστραπιαία. Ένας άνδρας ρωτά και ξαναρωτά αν κάποιος είδε τους αγαπημένους του. Πήγε στην Καλαμάτα, προσπαθώντας να βρει κάποιο ίχνος τους. Οι φίλοι του στο πλευρό του, του δίνουν λίγο νερό και συνεχίζει την αναζήτηση. Κρατώντας στο χέρι το κινητό με τις φωτογραφίες των αγαπημένων του, πλησιάζει τα κάγκελα με τους διασωθέντες ξανά.

Ένας δημοσιογράφος από το Πακιστάν, από τη μία προσπαθεί να συγκεντρώσει πληροφορίες για τις συνθήκες του ναυαγίου από τους διασωθέντες. «Είναι παιδιά που είναι 17 – 18 χρόνων. Έτσι υπάρχει πολύς κόσμος από διαφορετικές χώρες, που ψάχνουν τα παιδιά τους», λέει ο ίδιος.

Από την άλλη αποτελεί τον δίαυλο επικοινωνίας για δεκάδες συμπατριώτες του, από όλα τα μέρη της γης, που ψάχνουν τους δικούς τους. Το κινητό του, έχει γεμίσει με τις φωτογραφίες νεαρών αγνοουμένων.

Παράλληλα ομάδα του ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, βρίσκεται δίπλα στους τραυματίες στο νοσοκομείο και τους βοηθά να επικοινωνήσουν με τους συγγενείς τους.

«Έχουμε την δυνατότητα να μιλάνε απευθείας με την οικογένεια, είτε είναι από την Αίγυπτο, είτε είναι από τη Συρία, είτε από το Πακιστάν και είναι πολύ σημαντικό. Να πουν στις οικογένειές τους ναι είμαι καλά, μην ανησυχείς», εξηγεί η Μαρία Θεοδωροπούλου, Κοινωνική λειτουργός ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Στο μεταξύ οι ελληνικές αρχές συνεχίζουν τις έρευνες για τον εντοπισμό αγνοουμένων, με τις ελπίδες να εξανεμίζονται για την εύρεση επιζώντων, κάθε ώρα που περνάει.

Δείτε αναλυτικά το ρεπορτάζ:

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More