Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Να δοθεί παράταση στην διαδικασία διασύνδεσης των ταμειακών μηχανών με τα POS ζητά το Επιμελητήριο Λακωνίας

Να υπάρξει παράταση στη διαδικασία της διασύνδεσης των ταμειακών μηχανών με τα POS, ζητά με επιστολή του προς τους αρμόδιους κρατικούς φορείς, το Επιμελητήριο Λακωνίας.

Μιλά για δυσκολία προσαρμογής των επιχειρήσεων στα νέα δεδομένα, για οικονομικές απαιτήσεις που προκύπτουν απ’ αυτήν την προσαρμογή, για καθυστέρηση στην αναβάθμιση των POS από τους παρόχους, για δυσκολίες σύνδεσης και δικτύωσης και για μη ολοκλήρωση των βάουτσερς του τελευταίου κύκλου.

Το Επιμελητήριο, τονίζει, ότι, υπάρχουν και άλλα ζητήματα που απαιτούν ρυθμίσεις, όπως τα τραπεζοκαθίσματα στην εστίαση κλπ.

Στην επιστολή του Επιμελητηρίου Λακωνίας, γίνεται λόγος και για το θέμα της επιβολής των προστίμων, αλλά και στο θέμα του κλειδωμένου ΦΠΑ.

Το Επιμελητήριο, ζητά τα εξής:

Σε ό,τι αφορά στο e-send να μην επιβάλλεται πρόστιμο στις περιπτώσεις απώλειας σύνδεσης στο διαδίκτυο ή ενδεχόμενης βλάβης ή δυσλειτουργίας των ΦΗΜ και να ενημερώνονται άμεσα οι επιχειρήσεις ότι οι αποδείξεις τους δεν διαβιβάζονται μέσω του e-send και ακολούθως εντός εύλογου χρονικού διαστήματος να καλούνται να διορθώσουν το τεχνικό πρόβλημα και να καταθέσουν τα μη διαβιβασθέντα παραστατικά. Για την αντιμετώπιση καταστάσεων που δημιουργούνται λόγω τεχνικών προβλημάτων πρέπει να καθοριστούν σαφείς και απλές εναλλακτικές διαδικασίες συμμόρφωσης των επιχειρήσεων.

  Σε κάθε περίπτωση που αποδεικνύεται με έλεγχο ότι οι επιχειρήσεις που δεν διαβίβασαν παραστατικά δεν έχουν αποκρύψει έσοδα, να μην επιβάλλονται πρόστιμα και να μην ισχύσουν όσα έχουν ήδη επιβληθεί“.

Η επιστολή απευθύνεται στον Κωστή Χατζηδάκη, Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, ενώ κοινοποιείται στους βουλευτές, αλλά και στα λοιπά Επιμελητήρια της χώρας..

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More