Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Να στηριχθεί ο πλημμυρόπληκτος δήμος Ευρώτα ζήτησε από την κυβέρνηση ο δήμαρχος Δήμος Βέρδος

Επιτάχυνση διαδικασιών για την αποκατάσταση των υποδομών που επλήγησαν απ’ τα τελευταία καιρικά φαινόμενα, επίσπευση της εκταμίευσης των αποζημιώσεων στους παραγωγούς, μέριμνα για την κάλυψη της απώλειας και της ενίσχυσης του εισοδήματος των παραγωγών Κλημεντίνης, δέσμευση για το νέο αρδευτικό δίκτυο του Αγίου Δημητρίου και ανεύρεση χρηματοδοτικών εργαλείων για έργα στο δήμο.

Αυτές ήταν οι βασικές αποφάσεις, που πάρθηκαν, κατά τις συναντήσεις του δημάρχου Ευρώτα, Δήμου Βέρδου, στην Αθήνα, με αρμόδιους εκπροσώπους της κυβέρνησης, μετά και τις σοβαρές ζημιές που σημειώθηκαν στην περιοχή, απ’ τις βροχές της 26ης Ιανουαρίου 2023.

Ο δήμος Ευρώτα, έχει ήδη κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας.

Στην Αθήνα, ο δήμαρχος Δήμος Βέρδος, είδε τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργο Γεωργαντά, τον γενικό γραμματέα του Πρωθυπουργού, Γιάννη Μπρατάκο και τον Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό, Χρήστο Τριαντόπουλο.

Ο δήμαρχος, ζήτησε επιτάχυνση των διαδικασιών για τις αποζημιώσεις των παραγωγών.

Ο Υπουργός της Αγροτικής Ανάπτυξης, δήλωσε, ότι, ήδη ο ΕΛΓΑ, έχει προχωρήσει στην αναγγελία των ζημιών για κάποιες κοινότητες του δήμου Ευρώτα και συνεχίζει τις αυτοψίες, ώστε το αμέσως, επόμενο χρονικό διάστημα, να καλύψει όλα τα χωριά του δήμου.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More