Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΝΔ: Η αποσυσπείρωση και η μεγάλη αποχή στο επίκεντρο των αναλύσεων του επιτελείου

Σε δυο άξονες εστιάζεται η αποτίμηση του χθεσινού εκλογικού αποτελέσματος από τη ΝΔ. Ο πρώτος έχει να κάνει με την απώλεια των δυο μεγάλων δήμων της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, αναμετρήσεις στις οποίες είχαν προσδώσει πολιτικά χαρακτηριστικά.

Στην Πειραιώς αναφέρουν πως με πρώτο τον ίδιο τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη, το μήνυμα ελήφθη και ειδικά αυτά τα αποτελέσματα όπως και η αλλαγή σκυτάλης στη  Θεσσαλία θα αναλυθούν τις αμέσως προσεχείς ημέρες από την κλειστή ηγετική ομάδα του κόμματος.
 
Ο δεύτερος άξονας έχει να κάνει με το γεγονός ότι βλέποντας την μεγάλη εικόνα στη ΝΔ διαπιστώνουν ότι τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών κατέδειξαν πως η μεγάλη πλειοψηφία των ψηφοφόρων εξακολουθεί να στρέφεται προς το κυβερνών κόμμα για τη βελτίωση της καθημερινότητάς τους. Εκεί θα εστιάσει και το Μέγαρο Μαξίμου καθώς είμαστε στην αρχή ενός δύσκολου χειμώνα με απρόβλεπτες εξελίξεις στο εξωτερικό και κυρίως στη Μέση Ανατολή.
 
«Η πολιτική κυριαρχία της Νέας Δημοκρατίας δεν αμφισβητείται και αυτό αποτυπώθηκε ευκρινώς στον α΄ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, εκεί όπου όλες οι πολιτικές δυνάμεις κατέγραψαν τις δυνάμεις τους», τονίζουν χαρακτηριστικά.
 
Με αυτό το πολιτικό συμπέρασμα που κρατά σε πρώτο πλάνο η Νέα Δημοκρατία θα πορευθεί για τη συνέχεια μετά από μία εκλογική βραδιά με αρκετές δυσάρεστες εκπλήξεις για τους υποψήφιους οι οποίοι υποστηρίχθηκαν από τη ΝΔ, αλλά και ενδιαφέροντα πολιτικά μηνύματα προς όλες τις κατευθύνσεις.
 
Σε επίπεδο αριθμών: Η ΝΔ μετρά οκτώ Περιφέρειες από τις 13. Από τις υπόλοιπες πέντε, στις τέσσερις, δηλαδή σε Ανατολική Μακεδονία-Θράκη, Δυτική Μακεδονία, Βόρειο Αιγαίο και Ιόνια Νησιά, νίκησαν στελέχη προερχόμενα από τον ευρύτερο χώρο της Νέας Δημοκρατίας και μόνο σε μία, στη Θεσσαλία, ο «γαλάζιος» υποψήφιος ηττήθηκε από υποψήφιο που στηρίχθηκε από κόμμα της αντιπολίτευσης.
 
Το γεγονός ότι υπήρξε αποσυσπείρωση αλλά και η μεγάλη αποχή και αυτή την Κυριακή θα αναλυθούν από τους επιτελείς της ΝΔ.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Σκιτζή

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More