Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Νομοθετική ρύθμιση για την ενίσχυση της διαμεσολάβησης ετοιμάζει το υπουργείο Δικαιοσύνης

Ειδική εκδήλωση για την «Ημέρα της Διαμεσολάβησης» διοργανώνουν στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης ο Οργανισμός Προώθησης Εναλλακτικών Μεθόδων Επίλυσης Διαφορών (ΟΠΕΜΕΔ), ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΔΣΘ), ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ) και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ).

Η διαμεσολάβηση είναι ένας θεσμός για να διευθετούνται οι διαφορές εκτός δικαστικών αιθουσών, ταχύτερα και πιο οικονομικά. Τα εμπλεκόμενα μέρη επιδιώκουν συμβιβαστική λύση με κοινά αποδεκτή διαδικασία σε ουδέτερο τόπο με τη βοήθεια διαπιστευμένου διαμεσολαβητή. Οι περισσότερες υποθέσεις, που οδηγούνται στη διαμεσολάβηση είναι οικογενειακές διαφορές και από αυτές οι 8/10 επιλύονται όμως μόλις το 10% του συνόλου των υποθέσεων επιλύεται με διαμεσολάβηση.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης είπε ότι η χώρα μας είναι ακόμη πίσω σε σχέση με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες και ότι με βάση με μελέτη, που είναι σε εξέλιξη θα υπάρξει το φθινόπωρο νομοθετική ρύθμιση, που θα ενισχύει τον θεσμό της διαμεσολάβησης ώστε να επιταχυνθεί και η απονομή δικαιοσύνης.

Ρεπορτάζ: Στέλιος Νικητόπουλος

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More