Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Νομοσχέδιο για ομόφυλα ζευγάρια: Μηνύματα ενότητας μετά τη διήμερη ενημέρωση βουλευτών της ΝΔ – «Κλειδί» ο διάλογος

Αυλαία στη διήμερη ενημέρωση των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας για την κυβερνητική μεταρρύθμιση του γάμου και της τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών. Μετά το πρώτο κύμα του εσωτερικού διαλόγου της Δευτέρας, την Τρίτη περίπου 60 μέλη της «γαλάζιας» κοινοβουλευτικής ομάδας βρέθηκαν στα κεντρικά γραφεία της οδού Πειραιώς, με κύριο στόχο να κατατεθούν προβληματισμοί και να απαντηθούν οι ερωτήσεις των βουλευτών για την κυβερνητική πρωτοβουλία.

Μετά το πρώτο κύμα του εσωτερικού διαλόγου της Δευτέρας, ακόμη 60 μέλη της γαλάζιας Κοινοβουλευτικής ομάδας βρέθηκαν την Τρίτη (16/1/2024) στα κεντρικά γραφεία της οδού Πειραιώς, με κύριο στόχο να κατατεθούν προβληματισμοί και να απαντηθούν οι ερωτήσεις των βουλευτών για την κυβερνητική πρωτοβουλία.

Ήπιο κλίμα, επιφυλάξεις, αλλά και τοποθετήσεις υπέρ της μεταρρύθμισης που προωθεί το Μέγαρο Μαξίμου συνέθεσαν το σκηνικό του δεύτερου κύκλου ενημέρωσης των «γαλάζιων» βουλευτών. Η ενημέρωση των βουλευτών ξεκίνησε λίγο μετά τις 6:30 το απόγευμα και και ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 10 το βράδυ, με τον Υπουργό Επικρατείας Άκη Σκέρτσο να έχει τη βασική ευθύνη.

Έγινε μια μεγάλη συζήτηση, ανοιχτός και δημοκρατικός διάλογος, δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας Κωστής Χατζηδάκης και απαντήθηκαν πολλά. Με ένα ανοιχτό και δημοκρατικό διάλογο, ο οποίος όμως με έκανε πραγματικά περήφανο.
Συνδυάζει την παράδοση, τις αξίες των Ελλήνων με τα σύγχρονα ρεύματα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης επεσήμανε ότι είναι μία διαδικασία ενημέρωσης, διαλόγου, επικοινωνίας, γιατί είναι ένα από τα στοιχεία που κράτησαν τη Νέα Δημοκρατία μια μεγάλη παράταξη σε πολύ δύσκολα χρόνια.
Η Νέα Δημοκρατία αναφέρεται στους πολίτες, ακούει τους πολίτες και πυλώνας όλης αυτής της πορείας είναι η Κοινοβουλευτική Ομάδα και μέσα από κάθε τέτοια διαδικασία για οποιοδήποτε θέμα προχωράμε ακόμα πιο δυνατοί.

Την πεποίθηση ότι ο εσωτερικός διάλογος και η διαδικασία της ενημέρωσης θα κάνουν πιο ισχυρή την κυβερνητική παράταξη εξέφρασε μιλώντας στο αναλυτικό δελτίο της ΕΡΤ και τον Γιώργο Κουβαρά, ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης εξήρε τη συναινετική στάση των κομμάτων σε μείζονα κοινωνικά θέματα.

Αλλαγή στάσης από τον Μακάριο Λαζαρίδη.

«Ξέρετε ότι ήμουν από εκείνους που είχα εκφράσει προβληματισμούς. Άκουσα τον πρωθυπουργό και το γεγονός ότι δεν περιλαμβάνεται παρένθετη μητέρα και οι όροι γονέας ένας και γονέας δύο με έπεισαν και θα υπερψηφίσω το νόμο» δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ Μακάριος Λαζαρίδης.

«Δεν υπάρχει καμία επιχείρηση πειθούς. Οι βουλευτές θα ψηφίσουν, όπως τους λέει η συνείδησή τους και θα τα δούμε όλα στη Βουλή» δήλωσε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Γιάννης Μπρατάκος.
 
  
Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος τόνισε μεταξύ άλλων «ο μεγάλος διανοητής Στέλιος Ράμφος έχει γράψει σε μια καίρια παρέμβασή του: ‘πιστεύω ότι το παιδί έχει δικαίωμα να μεγαλώσει σε μια οικογένεια με πρότυπο τον πατέρα και τη μητέρα’. Αυτό το δικαίωμα θα υπερασπιστώ και με την ψήφο μου, πιστεύω. Από κει και πέρα όμως, εγώ θα στηρίξω το νομοσχέδιο που έχει έρθει.

Ο Γιώργος Σταμάτης είπε «για εμάς που μπήκαμε στην πολιτική για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα των αόρατων πολιτών, αυτό είναι ένα νομοσχέδιο που αφορά τους πολίτες. Θα τους κάνει ορατούς. Μπορεί να αποκαταστήσει μια αδικία χρόνων, ερχόμαστε να αναγνωρίσουμε οικογένειες που ήδη υπάρχουν
 
Ενστάσεις από την πλευρά του Θάνου Πλεύρη, στη διάρκεια της συζήτησης στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας…
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας είχε διάλογο με τον Άκη Σκέρτσο.
 
Ο κ. Πλεύρης ανέφερε στον κ. Σκέρτσο ότι ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών δεν είναι ανθρώπινο δικαίωμα με βάση την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Το αν θέλουμε εμείς ως δικαίωμα να το υιοθετήσουμε είναι άλλη συζήτηση.  Το 2018 είχαμε ταχθεί κατά της αναδοχής από ομόφυλα ζευγάρια». Από την πλευρά του ο υπουργός Επικρατείας, τόνισε ότι μετά το 2019 εκπονήθηκε το Εθνικό Σχέδιο για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+ και εντάχθηκε στο πρόγραμμά μας.     
 
Το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών αναμένεται το επόμενο διάστημα να έρθει στο υπουργικό συμβούλιο.

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Γκάτσιος

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More