Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Νοσοκομείο Κέρκυρας: Έκκληση Ρουμπάτη να ανακληθούν οι παραιτήσεις – Δεν απομακρύνεται ο Ηλ. Μιχαλαρέας

“Το νοσοκομείο της Κέρκυρας είναι υποστελεχωμένο και χρειάζεται στήριξη κυρίως με ιατρικό προσωπικό”. Αυτό ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ Κέρκυρας, ο διοικητής του ιδρύματος, Λεωνίδας Ρουμπάτης, παρουσιάζοντας εκ νέου τα αιτήματα που ο ίδιος απέστειλε προς την 6η ΥΠΕ και το Υπουργείο.

Συνολικά κατά τη διάρκεια της θητείας του βγήκαν 37 προκηρύξεις, οι οποίες όμως έμειναν άγονες εξαιτίας της απροθυμίας ιατρών να συμμετάσχουν σε αυτές.

Ο κ. Ρουμπάτης αναφέρθηκε στις τελευταίες παραιτήσεις ιατρών, λέγοντας ότι δεν έχουν επισημοποιηθεί και κάλεσε τους υπό παραίτηση ιατρούς να το ξανασκεφθούν. Όπως είπε ο ίδιος είναι πρόθυμος να έλθει σε συνεννόηση μαζί τους αφού υπηρετούν το ίδρυμα επί χρόνια και είναι πολύτιμα στελέχη του.

Ως προς τη δική του θητεία, σημείωσε ότι λήγει στα τέλη Ιανουαρίου και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο παράτασής της. Δήλωσε μάλιστα ότι “αποτελεί επιβεβαίωση της εμπιστοσύνης του Υπουργείου προς τα μέλη της Διοίκησης, το ΦΕΚ που υπεγράφη στις 27 Οκτωβρίου και ανανεώνει τη θητεία των μελών του Δ.Σ.” – εντάσσοντας σε αυτό και τον κ. Γ. Τριανταφυλλούδη, ως αιρετό εκπρόσωπο των εργαζομένων.

Χαρακτήρισε θετική την προκήρυξη 52 μόνιμων θέσεων νοσηλευτικής, ευχόμενος η αυξημένη μοριοδότηση των ήδη υπηρετούντων συμβασιούχων νοσηλευτών, να χρησιμοποιηθεί για τη μονιμοποίησή τους στο νοσοκομείο της Κέρκυρας.

Ο κ. Ρουμπάτης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στο ζήτημα που υπήρξε με την παραμονή του Ηλία Μιχαλαρέα στη διοίκηση του “Διάπλου“. Ο ίδιος τόνισε ότι ήλθε σε επαφή με τον ίδιο και του ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται θέμα απομάκρυνσης από τη θέση του. Για να γίνει κάτι τέτοιο, είπε, θα πρέπει να υπάρξει τεκμηριωμένη εισήγηση στο Διοικητικό Συμβούλιο από τον Διευθυντή της Ψυχιατρικής, κάτι το οποίο δεν έχει συμβεί.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More