Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ντελίριο ενθουσιασμού για τον Νόβακ Τζόκοβιτς στην επιστροφή του στην Αυστραλία

Δώδεκα μήνες μετά την απέλασή του ως επικίνδυνος για τη δημόσια υγεία λόγω της άρνησής του να λάβει το εμβόλιο Covid-19, ο Νόβακ Τζόκοβιτς επέστρεψε στη χώρα μετά την απόφαση να ακυρώσει την απαγόρευση βίζας.

Ο πρώτος του αγώνας ήταν μια χαμηλών τόνων αναμέτρηση στο διπλό μαζί με τον στενό του φίλο Vasek Pospisil, την οποία έχασε με 4-6, 6-3 (10-5) από τον Βόσνιο Tomislav Brkic και τον Gonzalo Escobar του Ισημερινού.

Αλλά οι οποιοιδήποτε φόβοι που μπορεί να είχε ο Τζόκοβιτς για το πώς θα τον υποδεχόταν το κοινό, διαψεύστηκαν γρήγορα καθώς οι υποστηρικτές του συνέρρεαν στο Memorial Drive για να τον καλωσορίσουν.

Ο Τζόκοβιτς προετοιμάζεται για το Australian Open, όπου αναζητά έναν 10ο τίτλο για να αυξήσει το ρεκόρ του.
Υπήρξαν δύο σοκ στη δράση του μονού τη Δευτέρα, με τον Felix Auger-Aliassime να χάνει 6-4, 7-6 (5) από τον Αυστραλό Alexei Popyrin, ενώ ο πέμπτος Holger Rune ηττήθηκε με 2-6, 6-4, 6. -4 από τον Ιάπωνα Yoshihito Nishioka.

Ο Τζακ Ντρέιπερ, ένας από τους τρεις Βρετανούς που συμμετείχαν στην κλήρωση μαζί με τους Άντι Μάρεϊ και Κάιλ Έντμουντ, έκανε ένα δυνατό ξεκίνημα στη σεζόν του με τη νίκη με 6-2, 6-1 επί του Κβον Σουν-Γούου της Νότιας Κορέας.

Ο Μάρεϊ υποδύεται τον ταλαντούχο Αμερικανό Σεμπάστιαν Κόρντα την Τρίτη, ενώ ο Έντμουντ, που τελικά ταίριαξε και πάλι μετά από μια διετή μάχη με προβλήματα στο γόνατο, αντιμετωπίζει τον έκτο σπόρο Jannik Sinner.

Στο Ώκλαντ, η Venus Williams κέρδισε τον πρώτο της αγώνα WTA Tour για σχεδόν δύο χρόνια με τη νίκη επί της Katie Volynets στον πρώτο γύρο του ASB Classic. Η 42χρονη, η οποία κέρδισε για πρώτη φορά έναν αγώνα κύριας περιοδείας το 1994, επέλεξε να μην ακολουθήσει τη μικρότερη αδερφή Σερένα στη σύνταξη και ξεκίνησε νικηφόρα το 2023, αποβάλλοντας με 7-6 (4), 6-2 την Αμερικανίδα Volynets.

Πηγή: Τhe Guardian
Επιμέλεια-μετάφραση: Σπύρος Αμπελάκης

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More