Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ντεσάν: «Πέντε παίκτες δεν τα έδωσαν όλα στον τελικό με την Αργεντινή»

Τρεις εβδομάδες μετά την ήττα στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ 2022 από την Αργεντινή στα πέναλτι, ο Ντιντιέ Ντεσάμπ εκπλήττει με δήλωσή του όπου επιρρίπτει σε πέντε παίκτες την απώλεια του τροπαίου.

“Υπήρχαν πέντε παίκτες που δεν άντεξαν στην πίεση του τελικού”.

Ο προπονητής εξέπληξε με αυτά τα λόγια αμέσως μετά την ανανέωση του συμβολαίου του για να ηγηθεί της εθνικής Γαλλίας μέχρι το επόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026, το οποίο θα διεξαχθεί σε Ηνωμένες Πολιτείες, Μεξικό και Καναδά.

“Δεν ήμασταν στο ύψος του στόχου. Δεν πρόκειται να αποδώσω το πρόβλημα σε έναν παίκτη περισσότερο από έναν άλλο. Αλλά υπήρχαν πέντε παίκτες στην αρχική ενδεκάδα που, για διάφορους λόγους, δεν ήταν στο επίπεδο για ένα τέτοιο ματς», είπε ο προπονητής αφού ρωτήθηκε για το κακό ξεκίνημα της Γαλλίας στον τελικό με την Αργεντινή.

Αρνήθηκε να τους κατονομάσει, αλλά δεδομένου ότι άλλαξε τέσσερις παίκτες, μπορεί να μην χρειάζεται ικανότητες ντετέκτιβ για να τους ξεχωρίσουμε.

Ο Ντεσάν εξέπληξε τους πάντες βγάζοντας εκτός παιχνιδιού τους Ουσμάν Ντεμπελέ και Ολιβιέ Ζιρού, με πέντε λεπτά να απομένουν για το πρώτο ημίχρονο.

«Δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσω σκληρά λόγια, αλλά δεν ήμασταν πνευματικά εκεί για μια ώρα του αγώνα», είπε ο προπονητής για τη συντριπτική κυριαρχία της Αργεντινής μέχρι το 70λεπτο του αγώνα.

«Γυρίσαμε από το πουθενά, κάναμε ό,τι έπρεπε να κάνουμε στο υπόλοιπο του τελικού, αλλά προφανώς δεν αρκούσε γιατί προηγουμένως δεν κάναμε αυτά που έπρεπε», υποστήριξε ο Ντεσάν.

Πηγή: Marca
Επιμέλεια-μετάφραση: Σπύρος Αμπελάκης

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More