Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ντόναλντ Τραμπ: Θέμα ημερών η ετυμηγορία για ασυλία – Φυλακίζεται συνεργάτης του

Ένας πρώην οικονομικός σύμβουλος και στενός σύμμαχος του Ντόναλντ Τραμπ, ο Πίτερ Ναβάρο, καταδικάστηκε σε φυλάκιση τεσσάρων μηνών για παρεμπόδιση της λειτουργίας του Κογκρέσου, το οποίο τον είχε κλητεύσει να καταθέσει για την επίθεση στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου 202 1.Ομοσπονδιακό Εφετείο της Ουάσινγκτον αναμένεται εντός των επόμενων ημερών να αποφανθεί αν ο Τραμπ έχει ή όχι ασυλία, αφού άκουσε τα επιχειρήματα και των δύο πλευρών, στις 9 Ιανουαρίου.

Ο δικαστής Αμίτ Μέτα επέβαλε και χρηματικό πρόστιμο στον Πίτερ Ναβάρο, ο οποίος ανακοίνωσε ότι προτίθεται να εφεσιβάλει την απόφαση.

BREAKING NEWS: ex-Donald adviser Peter Navarro has just been sentenced to four months in prison for ignoring his January 6 subpoena.

The judge delivered a sharp rebuke:

“Let’s make clear, Dr. Navarro, you are not a victim. You are not the object of a political prosecution…… pic.twitter.com/rwcxjwkYnU

— Mary L Trump (@MaryLTrump) January 25, 2024

Ο Ναβάρο κρίθηκε ένοχος τον περασμένο Σεπτέμβριο επειδή αρνήθηκε, τον Φεβρουάριο του 2022, να ανταποκριθεί στην κλήτευση μιας επιτροπής της Βουλής των Αντιπροσώπων που ερευνούσε τα γεγονότα της 6ης Ιανουαρίου 2021. Αρνήθηκε επίσης να καταθέσει έγγραφα στην επιτροπή αυτήν.

Εκείνη την ημέρα, εκατοντάδες υποστηρικτές του Τραμπ εισέβαλαν στο Καπιτώλιο, την έδρα του Κογκρέσου, προσπαθώντας να εμποδίσουν την επικύρωση της νίκης του Δημοκρατικού αντιπάλου του, του Τζο Μπάιντεν, στις προεδρικές εκλογές του 2020.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More