Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ντ.Τραμπ: Βλέπει το Ισραήλ να χάνει τον πόλεμο επικοινωνίας με τις εικόνες βομβαρδισμών στη Γάζα  

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ εκτιμά ότι το Ισραήλ μπορεί και να «χάσει τον πόλεμο επικοινωνίας» στη Γάζα, λόγω των σκηνών που μεταδόθηκαν για τον πόλεμο στη Λωρίδα. Θεωρεί επίσης πως πρέπει να επιλύσει τη σύγκρουση γρήγορα.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ είπε, σε συνέντευξη του κατά τη διάρκεια του προγράμματος «Hugh Hewitt Show» που μεταδόθηκε χτες Πέμπτη, εκτίμησε ότι «το Ισραήλ βρίσκεται στη διαδικασία να χάσει εντελώς τον πόλεμο επικοινωνίας».

Ο Ντόναλντ Τραμπ θεώρησε ότι «το θέμα πρέπει να τελειώσει και να επιστρέψουμε σε μια κανονική κατάσταση», τονίζοντας ότι «πρέπει να επιτευχθεί μια νίκη και χρειάζεται πολύς χρόνος», σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Και συνέχισε, “Κάθε βράδυ δημοσιεύουν βίντεο κλιπ κτιρίων που καταρρέουν. Δεν πρέπει να δημοσιεύουν τέτοια κλιπ, άρα χάνουν τον πόλεμο της επικοινωνίας“, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Το Ισραήλ βρίσκεται υπό έντονη διεθνή πίεση λόγω των αποδόσεων του πολέμου στη Γάζα και αντιμετωπίζει αυξανόμενη κριτική από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τον στενότερο σύμμαχό τους, λόγω της καταστροφικής ανθρωπιστικής κατάστασης στη Λωρίδα της Γάζας και των θανάτων αμάχων.

 Σε συνέντευξη του σε  ισραηλινή εφημερίδα που δημοσιεύθηκε νωρίτερα, ο Τραμπ προειδοποίησε ότι το Ισραήλ χάνει «πολλή υποστήριξη» λόγω του πολέμου του στη Γάζα και το κάλεσε να «τον τερματίσει».

Ο Τραμπ είπε, σύμφωνα με όσα δημοσιεύει η εφημερίδα «Israel Hayom», «Πρέπει να τελειώσετε τον πόλεμο. Πρέπει να τον τερματίσετε.».

Τόνισε με ιδιαίτερη εμφαση  “Λέω ότι το Ισραήλ πρέπει να είναι πολύ προσεκτικό γιατί χάνετε την υποστήριξη ενός μεγάλου μέρους του κόσμου. Χάνετε μεγάλη υποστήριξη. Ο πόλεμος πρέπει να τελειώσει και η αποστολή πρέπει να εκπληρωθεί“.

Όταν ρωτήθηκε πώς θα απαντούσε στην επίθεση της Χαμάς, ο Τραμπ είπε στην εφημερίδα: «Θα απαντούσα με τον ίδιο τρόπο που απάντησε το Ισραήλ», αλλά εξέφρασε την ανησυχία του για την εντύπωση ή τη δημόσια εικόνα που άφησε ένας πόλεμος στον οποίο το Ισραήλ χτυπά μετατρέποντας  τη Λωρίδα της Γάζας ως επί το πλείστον σε… μπάζα.

Μετάφραση: Ουαλίντ Ελίας

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More