Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ν. Ανδρουλάκης από παλιές φυλακές Ωρωπού: Τιμάμε τη μνήμη των Ηρώων που δεν λιγοψύχησαν

Για τα 56 χρόνια από την επιβολή της δικτατορίας έκανε δήλωση ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης επισκεπτόμενος τις παλιές φυλακές Ωρωπού. Μία συμβολική επίσκεψη, καθώς οι φυλακές είχαν μετατραπεί από τη Χούντα, σε χώρο έγκλειστων πολιτικών κρατούμενων και με την πτώση της Χούντας το 1974 καταργήθηκαν.

O Νίκος Ανδρουλάκης, επισκέφθηκε το κελί του Μίκη Θεοδωράκη και άφησε λίγα κόκκινα τριαντάφυλα. Συμβολικά άφησε ένα γαρύφαλο στη φωτογραφία του Μανώλη Γλέζου και της Μελίνας Μερκούρη.

Τον κ. Ανδρουλάκη συνοδεύει ο Γρηγόρης Λαμπράκης, γιός του ιστορικού στελέχους της Αριστεράς, βουλευτή της ΕΔΑ, που δολοφονήθηκε από παρακρατικούς στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Γρηγόρης Λαμπράκης θα είναι στην τελευταία τιμητική θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ.

Η δήλωση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ για τα 56 χρόνια από τη μαύρη μέρα επιβολής της δικτατορίας

«Πενηνταέξι χρόνια πέρασαν από την μαύρη μέρα του πραξικοπήματος των συνταγματαρχών. Από τη στιγμή που η ξενοκίνητη χούντα οδήγησε σε μια μαύρη εποχή τον ελληνικό λαό. Που τέλειωσε με τραγικό τρόπο με την τραγωδία της Κύπρου. Είμαι εδώ σήμερα, στον Ωρωπό, αυτόν τον μαρτυρικό τόπο, για να τιμήσω την μνήμη των ηρώων μας. Αυτών που δεν λιγοψύχησαν. Κάθε λαός έχει φρουρό τη μνήμη. Γι΄αυτό έχουμε χρέος να θυμόμαστε. Λαός που θυμάται, δεν επιτρέπει την υπονόμευση της Δημοκρατίας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τον τραυματισμό του κράτους δικαίου. Η μνήμη είναι φρουρός και έχουμε χρέος να θυμόμαστε τους ηρωές μας, τον Μίκη Θεοδωράκη, τον Μανώλη Γλέζο, που από τον Ωρωπό αντιστάθηκαν απέναντι στη χούντα.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More