Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ν. Ανδρουλάκης: Η Ν.Δ. αρνείται να αντιμετωπίσει τις παθογένειες του ΕΣΥ (video)

Τις οκτώ παρεμβάσεις-προτάσεις του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για το Εθνικό Σύστημα Υγείας, μεταξύ των οποίων το ενιαίο σύστημα πρωτοβάθμιας φροντίδας, η ενίσχυση των δημοσίων νοσοκομείων, η αναβάθμιση του ανθρώπινου δυναμικού και ο ψηφιακός μετασχηματισμός της υγείας, ανέλυσε ο Νίκος Ανδρουλάκης σε εκδήλωση τιμής και μνήμης της Φώφης Γεννηματά.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, τόνισε μεταξύ άλλων πως: «Η Ν.Δ. αρνείται να αντιμετωπίσει τις παθογένειες του ΕΣΥ. Το ΕΣΥ οφείλει να λάβει υπόψιν τις ραγδαίες αλλαγές στον τομέα της υγείας».

Επίσης ο κ. Ανδρουλάκης ανέφερε ότι: «Απόψε συνεχίζουμε τον προγραμματικό μας βηματισμό από τον τομέα της Υγείας τιμώντας την πολιτική παρακαταθήκη της Φώφης Γεννηματά και τις αγωνίες της να χτιστεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας του μέλλοντος.

Το ΕΣΥ μέσα στην πανδημία ανταποκρίθηκε σε μεγάλο βαθμό στις απαιτήσεις της κρίσης, χάρις όμως στην αυτοθυσία του προσωπικού του και στην ανθεκτικότητα των δομών του.
Ταυτόχρονα όμως υπογραμμίστηκαν και οι παθογένειες του.

Τώρα η ΝΔ, σαν να μην έμαθε τίποτα από την πανδημία προωθεί ένα ακόμα πλήγμα.
Επιχειρεί με το τελευταίο σχέδιο νόμου να υπονομεύσει μια βασική αρχή του ΕΣΥ.
Την δωρεάν και καθολική παροχή υπηρεσιών υγείας στους πολίτες, ενώ η χώρα μας έχει τις τρίτες υψηλότερες ιδιωτικές δαπάνες για την υγεία, πίσω μόνο από τη Βουλγαρία και τη Λιθουανία.

Η ουσιαστική κατάργηση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης των ιατρών του ΕΣΥ, οδηγεί στην μετατροπή ενός δημόσιου και κοινωνικού αγαθού, σε αντικείμενο της ιδιωτικής αγοράς.
Συνεχίζει την υποχρηματοδότηση της υγείας και δεν προχωρά στις λειτουργικές αλλαγές που χρειάζονται τα Νοσοκομεία, ευνοώντας την συναλλαγή.
Ναι, είναι αναγκαία η αύξηση των αποδοχών των υγειονομικών του ΕΣΥ.

Αλλά αυτή θα πρέπει να προκύψει μέσα από την αναβάθμιση του μισθολογίου και από την διεύρυνση της απογευματινής λειτουργίας των δημόσιων νοσοκομείων.
Μέτρο που αξιοποιεί με τον καλύτερο τρόπο το ανθρώπινο δυναμικό και τον τεχνολογικό εξοπλισμό, ενώ οδηγεί και στην δραστική μείωση της λίστας αναμονής.
Τέλος, επαναφέρουμε την πρόταση μας για δραστική μείωση του ποσοστού συμμετοχής στην αγορά φαρμάκων, για τους χαμηλόμισθους, τους χαμηλοσυνταξιούχους, τους άνεργους, που πλήττει ιδιαίτερα η ακρίβεια.

Φίλες και Φίλοι,

Χρειαζόμαστε ένα δημόσιο σύστημα υγείας ευέλικτο, αποτελεσματικό, ανταγωνιστικό και πρωτοπόρο.
Και τονίζω, δημόσιο σύστημα. Αυτή είναι η ευθύνη μας απέναντι στους πολίτες.

Αυτό επιτάσσει η ιστορική μας διαδρομή και η μεγάλη κοινωνική παρακαταθήκη της Φώφης Γεννηματά.
Ένα ΕΣΥ αναγεννημένο και ισχυρό, που σπάει ανισότητες, που καλύπτει την πλειοψηφία της κοινωνίας μας σε κάθε γωνιά της πατρίδας.
Ένα ΕΣΥ όπως αρμόζει στην ιστορία, στην ταυτότητα και τις αξίες της παράταξης μας.
Όπως το οραματίστηκε ο Γιώργος Γεννηματάς μαζί με τον Παρασκευά Αυγερινό και για την ενίσχυση του οποίου αγωνίστηκε η Φώφη Γεννηματά.

Η πολιτική παρακαταθήκη της θα είναι φωτεινός φάρος στην πορεία μας προς το μέλλον.
Γιατί πάνω από όλα είναι ο άνθρωπος, οι αξίες, οι αρχές και οι ιδέες μας.

Να ‘στε καλά και σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου για την σημερινή σας παρουσία που αποδεικνύει έμπρακτα την αγάπη και τον σεβασμό για την αείμνηστη Πρόεδρό μας.

Εύχομαι με το αποτέλεσμα που θα έχουμε στις επόμενες εθνικές εκλογές και με τον καθημερινό μας αγώνα να αποδείξουμε ότι η δική της προσπάθεια και να μείνουμε όρθιοι και να μείνουμε ενωμένοι και να είμαστε ξανά ανταγωνιστικοί ήταν μία ισχυρή παρακαταθήκη για να κάνουμε το αναγκαίο άλμα του μέλλοντος. Γι’ αυτό λοιπόν, και για τη Φώφη μας, θα πρέπει να δώσουμε αυτόν τον ισχυρό αγώνα για να αλλάξει η πατρίδα μας σελίδα.
Και πάλι σας ευχαριστώ για την παρουσία σας».

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More