Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ν. Ανδρουλάκης: Το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει τη σταθερά ανοδική του πορεία – Τι είπε για Κασσελάκη

«Το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει σταθερά την ανοδική του πορεία» ανέφερε ο πρόεδρος του κόμματος Νίκος Ανδρουλάκης, στην πρώτη του δήλωση μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

«Το αποτέλεσμα των εκλογών απόψε είναι καθαρό. Το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει τη σταθερά ανοδική του πορεία. Είναι ξεκάθαρα με μεγάλη διαφορά η δεύτερη δύναμη στην αυτοδιοίκηση στη χώρα μας, όμως έχουμε πολύ μεγάλες προκλήσεις μπροστά μας. Έχουμε να πετύχουμε πολύ περισσότερα. Θα τα πετύχουμε μαζί με τον δημοκρατικό προοδευτικό κόσμο της χώρας. Γιατί η μεγάλη πρόκληση και ο μεγάλος στόχος είναι ένας. Η παράταξή μας, η Δημοκρατική Παράταξη, να είναι στις επόμενες εθνικές εκλογές η προοδευτική δύναμη, η αξιόπιστη δύναμη που θα αντιμετωπίσει με επιτυχία τη Νέα Δημοκρατία», δήλωσε αρχικά.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του κ. Κασσελάκη, που σημείωσε πως είναι επιτακτική ανάγκη να “χτίσουμε μια μεγάλη προοδευτική παράταξη”, ο κ. Ανδρουλάκης είπε: «Η αγωνία μας είναι στις επόμενες εθνικές εκλογές, η Νέα Δημοκρατία έχει ένα αξιόπιστο, αξιόμαχο, ισχυρό αντίπαλο και αυτό δεν θα επιτευχθεί με σόου. Αυτό θα επιτευχθεί με αγώνα καθημερινό, με πολιτικό πρόγραμμα συγκροτημένο, με θέσεις. Και αυτό θα συμβεί και μέσα στη Βουλή και έξω από τη Βουλή. Και να είστε σίγουροι ότι αυτή είναι η αγωνία μας. Και είμαι σίγουρος ότι με την ανανέωση, με την ενότητα, με τον καθαρό λόγο θα τα καταφέρουμε.

Γιατί η Νέα Δημοκρατία κυβερνάει τρεις μήνες και μέσα σε τρεις μήνες, αντί να αντιμετωπίζονται προβλήματα, συσσωρεύονται και νέα, τεράστιες ανισότητες, η ακρίβεια καλπάζει, η κλιματική αλλαγή έφερε φυσικές καταστροφές με βιβλικές καταστροφές που δεν είχαν τη δυνατότητα μέσω πρόληψης να τις αντιμετωπίσουν. Και βέβαια παιχνίδια με τους θεσμούς. Είχε το θράσος ο κος Μητσοτάκης να τα βρει ακόμη και με τον ακροδεξιό Βελόπουλο για να αλώσει τις ανεξάρτητες αρχές.

Αυτές είναι οι μεγάλες προκλήσεις και σε αυτές τις προκλήσεις το ΠΑΣΟΚ θα είναι απέναντι από τη Νέα Δημοκρατία με σταθερό λόγο, πρόγραμμα και καθημερινό αγώνα ».

Σχετικά με τον δεύτερο γύρο των εκλογών ανέφερε: «Εμείς κάναμε αυτοδιοικητικές επιλογές, επιλογές με γνώση την αυτοδιοίκηση, αλλά και επιλογές ανανέωσης, με ήθος και με επάρκεια. Χαίρομαι πάρα πολύ που μια από αυτές τις επιλογές, ο Χάρης Δούκας, συσπειρώνοντας ευρύτερες κοινωνικές δυνάμεις, προφανέστατα όχι μόνο του ΠΑΣΟΚ από την οικολογία, από την ανανεωτική Αριστερά, έφερε ένα σημαντικό αποτέλεσμα.

Είναι σημαντικό στο δεύτερο γύρο αυτές οι δυνάμεις, ακόμη πιο ενωμένες, ακόμη πιο προγραμματικές, να οργώσουν όλες τις γειτονιές της Αθήνας και να φέρουν μια πολύ μεγάλη νίκη. Μια νίκη που θα στείλει ένα μήνυμα ότι κανείς, όσο ισχυρός και να είναι, όσο και αν τον στηρίζουν τα κυρίαρχα μέσα μαζικής ενημέρωσης, μπορεί να ηττηθεί γιατί απέτυχε να διαχειριστεί τα μεγάλα προβλήματα της Αθήνας.

Αυτό θα συμβεί και σε άλλες περιοχές της Ελλάδος και καλούμε σε αυτό τον αγώνα τις επόμενες 7 ημέρες και άλλους προοδευτικούς πολίτες, δημοκράτες, όλων των πολιτικών αποχρώσεων να σταθούν δίπλα μας, διότι αυτή είναι η αγωνία μας. Μια αυτοδιοίκηση που θα υπηρετεί τον πολίτη. Μια αυτοδιοίκηση που θα έχει έργο και προσφορά αξιοποιώντας σωστά τα ευρωπαϊκά προγράμματα και όχι μια αυτοδιοίκηση… “μακρύ χέρι” του κυρίου Μητσοτάκη και του Μεγάρου Μαξίμου. Σε όλη την Ελλάδα αυτή την αυτοδιοίκηση δεν νομίζω ότι αξίζει ελληνικός λαός. Σας ευχαριστώ».

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More