Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ν.Ηλιόπουλος για επεισόδια στο ΑΠΘ: Αυτό που συμβαίνει προσβάλλει την πόλη και το Αριστοτέλειο

“Αυτό που συμβαίνει προσβάλλει τη Θεσσαλονίκη και το Αριστοτέλειο, ένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια στην Ευρώπη και τον κόσμο”, τόνισε, μιλώντας στην ΕΡΤ3, ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, αναφερόμενος στα επεισόδια που ξέσπασαν κατά τη διάρκεια συναυλίας του Θανάση Παπακωνσταντίνου.

Όπως τόνισε ο κ. Ηλιόπουλος, “ακόμη και οι συνδικαλιστές της αστυνομίας είπαν το αυτονόητο ότι δηλαδή πουθενά στην Ευρώπη δεν υπάρχει πανεπιστημιακή αστυνομία”. “Πανεπιστημιακή αστυνομία υπάρχει στην Τουρκία του Ερντογάν”, είπε ο κ. Ηλιόπουλος και ότι ξεκάθαρα το ελληνικό πανεπιστήμιο μέσα από δικούς του πόρους μπορεί να έχει φύλακες για την προστασία του χώρου, όπως όλα τα ανεπτυγμένα πανεπιστήμια στον πλανήτη.

Τα ζητήματα ακρίβειας και ενεργειακής κρίσης, έρχονται πρώτα στην ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ, θα εστιάσει άλλωστε σε αυτά στην ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας, είπε ο κ. Ηλιόπουλος.” Η Ισπανία και η Πορτογαλία πληρώνουν το ρεύμα 110-180 ευρώ τη μεγαβατώρα, στην Ελλάδα πληρώνουμε 400-650. Για ποιο λόγο; Γιατί η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει αρνηθεί να κάνει κάποια απλά βήματα: αποσύνδεση της τιμής ρεύματος από την τιμή του φυσικού αερίου και να μπει πλαφόν στη χονδρική”, κατέληξε χαρακτηριστικά.

Τέλος, σε ό,τι αφορά την τουρκική προκλητικότητα, ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι “έχουμε απέναντι μας έναν γείτονα προκλητικό που δεν σέβεται το διεθνές δίκαιο και που δεν φαίνεται να ακολουθεί τους κανόνες”, ενώ εξήρε την σημασία της Συμφωνίας των Πρεσπών, καθώς, όπως είπε, ήταν κρίσιμη ήττα για την πολιτική Ερντογάν στα Βαλκάνια.

 

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More