Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ν. Κελαϊδίτης, πρ. HATTA, για την αλλαγή του κλίματος: Ευκαιρία να επεκτείνουμε την τουριστική περίοδο – Τα οφέλη για την οικονομία

Για την επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν στη χώρα μας που προανήγγειλαν μεγάλα ταξιδιωτικά γραφεία καθώς και το πώς επηρεάζει η κλιματική αλλαγή τις συνήθειες των ταξιδιωτών μίλησε στην ΕΡΤ οΝίκος Κελαϊδίτης, πρόεδρος της HATTA.

Μιλώντας για το πώς αλλάζει ο τουριστικός χάρτης ο πρόεδρος του Συνδέσμου των Εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων τόνισε ότι ο χάρτης με τους δημοφιλείς προορισμούς δεν αλλάζει μόνο λόγω του καιρού αλλά είναι μια ευκαιρία να μπορέσουμε να επεκτείνουμε την τουριστική περίοδο, η οποία παραδοσιακά άρχιζε τον Μάιο και τελείωνε τον Οκτώβριο.

«Πρόσφατα ένας μεγάλος tour operator (σ.σ. η ΤUI) ανακοίνωσε ότι θα επεκτείνει την τουριστική περίοδο και μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου. Υπάρχουν άλλοι μικρότεροι tour operators. Aπό στοιχεία που έχουμε έχουν ξεκινήσει από το δεύτερο δεκαήμερο του Μαρτίου να φέρνουν κόσμο στην Ελλάδα, κυρίως στα νησιά της Κρήτης και της Ρόδου και βλέπουμε ότι αυτό θα επεκταθεί και γενικότερα σε όλη την Ελλάδα» σημείωσε ο κ. Κελαϊδίτης.

Ερωτηθείς εάν και ο Έλληνας ταξιδιώτης εξετάζει το ενδεχόμενο να αλλάξει τον χρόνο διακοπών του ο πρόεδρος της ΗΑΤΤΑ δήλωσε ότι «πέραν των οικογενειών που έχουν παιδιά που πηγαίνουν σχολείο και αναγκαστικά θα πρέπει να βρίσκονται στον τόπο που κατοικούν για να παρακολουθούν τα μαθήματά τους, θεωρώ ότι είναι μια πολύ καλή ευκαιρία γιατί είναι πολύ χαμηλότερες οι τιμές».

Ο ίδιος εκτίμησε ότι τόσο το διάστημα από Απρίλιο έως και Μάιο όσο και από τον Οκτώβριο έως και τον Νοέμβριο είναι καλές περίοδοι για να πάει κανείς διακοπές.

«Η επέκταση της τουριστικής περιόδου ή νωρίτερα ή αργότερα με την κλασική τουριστική περίοδο, δεν είναι μόνο για να βρούμε φθηνότερα καταλύματα ή για να βρούμε φθηνότερα εισιτήρια. Παίζει ρόλο και για τις τοπικές κοινωνίες να μπορούν να διαχειρίζονται καλύτερα τις υποδομές και τους πόρους που έχουν», συμπλήρωσε.

Και όπως επισήμανε η επιμήνυνση της τουριστικής σεζόν θα αλλάξει και το εργασιακό τοπίο καθώς θα αρχίσει να εξαλείφεται η εξάμηνη απασχόληση. «Έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία ένας εργαζόμενος από εξάμηνης απασχόλησης να γίνει οκτάμηνης απασχόλησης», εκτίμησε ο κ. Κελαϊδιτης εστιάζοντας στο πώς αυτό θα συμβάλλει στην εθνική οικονομία.

Πηγή: Συνδέσεις | ΕΡΤ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More