Σάββατο, 1 Ιουνίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ν. Κεραμέως από Φλώρινα: Στην τελική ευθεία έργα πνοής για την περιοχή

Έργα πολλών εκατομμυρίων ευρώ υλοποιούνται στην περιοχή της Φλώρινας, που θα συμβάλουν στην ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα, την τουριστική ανάπτυξη και την γενικότερη οικονομική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής όπως τα αρδευτικών δίκτυα, το έργο του φυσικού αερίου και του Πανεπιστημίου, που επισκέφθηκε το Υπουργικό κλιμάκιο, με επικεφαλής την Υπουργό Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως.

Το έργο του αρδευτικού φράγματος Τριανταφυλλιάς θα συμβάλει στην άρδευση 54χιλ στρεμμάτων δίνοντας την δυνατότητα ανάπτυξης καλλιεργειών που θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα. 

Οι εργασίες για τη κατασκευή του αρδευτικού δικτύου βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη με χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσης τους τους 36 μήνες 

Το έργο του φυσικού αερίου θα καλύψει τις ανάγκες θέρμανσης 5.000 πολιτών, ενώ θα συντελέσει και στην μείωση του κόστους θέρμανσης των κατοίκων της ακριτικής περιοχής, που ανάβουν τα τζάκια, τις σόμπες και τα καλοριφέρ 9 μήνες το χρόνο. 

Στο πλαίσιο της περιοδείας τους στα αναπτυξιακά έργα της Φλώρινας ενημερώθηκαν και για τις εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στη Φλώρινα.

Η Φλώρινα μετατρέπεται σ’ ένα μεγάλο εργοτάξιο, που από τα μέσα του 2024 θα αλλάξει ριζικά τη ζωή στην πόλη και στην ευρύτερη περιοχή γενικότερα. 

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More