Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ν. Λασιθίου: Άρχισε η προμήθεια αντιγριπικού εμβολίου

Επάρκεια Αντιγριπικών εμβολίων στον νομό Λασιθίου για τις τρεις κατηγορίες που καλύπτουν το ευρύ φάσμα του κοινού έως και 65 ετών ενώ θα γίνεται παραγγελία για τους πολίτες που ανήκουν στις δυο ειδικές κατηγορίες, άνω των 65 ετών και ανοσοκατασταλμένων όπου από φέτος θα λαμβάνουν διαφορετικό τύπο αντιγριπικού εμβολίου περισσότερο δραστικού σύμφωνα με την επιστημονική κοινότητα.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λασιθίου Μιχάλης Πλακογιαννάκης δήλωσε ότι « υπάρχει επάρκεια εμβολίων, οι πολίτες με το ΑΜΚΑ τους από 1η Νοεμβρίου θα προσέχονται στα φαρμακεία δηλώνοντας στην ειδική πλατφόρμα το εμβόλιο και θα γίνεται εντός του φαρμακείου για όσους το επιθυμούν διότι οι φαρμακοποιοί είναι πιστοποιημένοι από το υπουργείο Υγείας για τη χορήγηση αντιτετανικού ορού και για τον αντιγριπικό εμβολιασμό του πληθυσμού. Η διαδικασία είναι απόλυτα ασφαλής» κατέληξε.

Οι πολίτες προμηθεύονται το εμβόλιο κανονικά και σήμερα από τα φαρμακεία ωστόσο χρειάζεται να προσκομίσουν συνταγή γιατρού για να το παραλάβουν. Πάντως σύμφωνα με τον κ Πλακογιαννάκη αρκετοί συμπολίτες μας προχωρούν στον εμβολιασμό τους αυτό το διάστημα ωστόσο δεν έχει ξεκινήσει ο μαζικός εμβολιασμός του ντόπιου πληθυσμού λόγω του καιρού που εξακολουθεί στην περιοχή μας να θυμίζει καλοκαίρι.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More