Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ν. Παπαδόπουλος: Οι παραβατικοί μετανάστες είναι μικρή μειοψηφία στη Σουηδία 

Οι παραβατικοί μετανάστες, οι οποίοι ευθύνονται κυρίως για την  έξαρση της εγκληματικότητας στη Σουηδία, είναι μικρή μειοψηφία τόνισε ο Νίκος Παπαδόπουλος, βουλευτής του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος την περίοδο 1996-2006.

Μιλώντας  στο ραδιόφωνο της Φωνής της Ελλάδας και στην εκπομπή Η Παγκόσμια Φωνή μας με τους Πέτρο Δίπλα και Δημήτρη Κοντογιάννη, ο κ. Παπαδόπουλος, ο οποίος ήταν φίλος του Ούλωφ Πάλμε, του Σουηδού πρωθυπουργού ο οποίος δολοφονήθηκε πριν από δεκαετίες,  αναφέρθηκε στη προσωπική του εμπειρία από την μετανάστευσή του στη Σουηδία το 1962 και στη σημερινή κατάσταση με την έκρηξη της εγκληματικότητας.

Η Σουηδία, η οποία θεωρείται χώρα-πρότυπο για το κοινωνικό κράτος από πολλούς, είναι πρώτη σε θανάτους από πυροβολισμούς στην Ευρωπαϊκή ‘Ενωση ανα 1 εκατ. κατοίκους.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι Σουηδοί τον υποδέχθηκαν με ανοικτές τις αγκάλες. Σπούδασε, εργάσθηκε και αργότερα εκλέχθηκε στο Κοινοβούλιο.

Ο ίδιος θυμάται ότι αρκετοί  ‘Ελληνες πήγαν να δουλέψουν στα εργοστάσια της Volvo και της Scania στα τέλη της δεκαετίας του 1950. Αυτοί πρόσφεραν πολλά στη Σουηδία αλλά και η Σουηδία σε αυτούς και  στην Ελλάδα, αναφέρει.

Το σουηδικό σύστημα είναι πολύ ανθρώπινο και καλοδέχεται όλους τους διωκόμενους και κατατρεγμένους από όλα τα μέρη του κόσμου για πολιτικούς, θρησκευτικούς και άλλους λόγους, τονίζει.

Ο κ. Παπαδόπουλος παρατηρεί ότι η μετανάστευση έχει την θετική αλλά και την αρνητική πλευρά της. Οι μετανάστες συνεισφέρουν με την κουλτούρα τους  ενώ κερδισμένες βγαίνουν επίσης οι χώρες προέλευσής τους από τα εμβάσματα που στέλνουν πίσω στις οικογένειές τους και τις επενδύσεις που κάνουν.

Από την άλλη πλευρά, μερικοί μετανάστες είναι παραβατικοί και προκαλούν σοβαρά προβλήματα με πυροβολισμούς, δολοφονίες κ.τ.λ.

Σήμερα υπάρχουν 193 κοινότητες στη Σουηδία με κυριότερες εκείνες από την Συρία, Σομαλία, Πολωνία κ.τ.λ. , τονίζει.

Φωτό: (AP Photo/Martin Meissner)

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More