Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ν. Παπαπέτρος: Μόνη εμμονή μας η τήρηση της νομιμότητας

Την ικανοποίησή του για το υψηλό ποσοστό που συγκέντρωσε η παράταξή του στις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου, μέσα σε ένα εξαιρετικά δυσμενές περιβάλλον εξαιτίας των συνεπειών από τις καταστροφικές πλημμύρες και πυρκαγιές, εξέφρασε ο επικεφαλής της «Συμμαχίας για τον Βόλο» κ. Νίκος Παπαπέτρος, στην χθεσινή εκδήλωση για την κοπή της πωτοχρονιάτικης πίτας.

Η αίθουσα του ξενοδοχείου «Παρκ» κατακλύστηκε από μέλη της παράταξης και εκπροσώπους κομμάτων και φορέων της πόλης, με τον κ. Παπαπέτρο να τους διαβεβαιώνει ότι η «Συμμαχία» θα αγωνιστεί από τη θέση της αντιπολίτευσης για έναν άλλον Βόλο, που θα είναι κυρίαρχη πνευματική πόλη, επιστημονικό κέντρο, πολιτιστικό και εμπορικό, και όχι τόπος σκουπιδιών και ενεργειακός κόμβος. Επίσης, η παράταξή του θα επιμείνει στη λειτουργία των θεσμών με όρους απόλυτης νομιμότητας. «Αυτή είναι και η μόνη μας εμμονή», όπως είπε.

Αναφερόμενος στην περίοδο πριν ακόμη την έναρξη του προεκλογικού αγώνα, ο κ. Παπαπέτρος τόνισε ότι τα στελέχη της παράταξης βρέθηκαν αντιμέτωπα με ύβρεις, χλευασμούς, προπηλακισμούς, απειλές, αποκλεισμούς από τα Μ.Μ.Ε. Όμως, κατάφεραν – όπως είπε – να αντέξουν και ο αρχικός μικρός πυρήνας να γίνει μεγάλη παράταξη και να καταφέρει να επιβάλει το στίγμα της στην ζωή της πόλης. Στη διάρκεια αυτής της περιόδου, όμως, ο Βόλος δυστυχώς επλήγη και από πυρκαγιές και από πλημμύρες, με συνέπεια η προεκλογική εκστρατεία να εκτραπεί των βασικών προβλημάτων της πόλης και να εστιαστεί στην αντιμετώπιση των επειγόντων θεμάτων αποκατάστασης των ζημιών.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαπέτρο, οι προτάσεις της «Συμμαχίας» δεν κατέστη δυνατόν να γίνουν αντικείμενο διαλόγου, αφού το ενδιαφέρον των πολιτών είχε εστιαστεί στα φλέγοντα ζητήματα των ζημιών που, εκ των πραγμάτων, τα διαχειριζόταν η ασκούσα τη διοίκηση δημοτική αρχή, εκμεταλλευόμενη έτσι και τα πλεονεκτήματα της διαχείρισης δημοτικού και δημοσίου χρήματος.

Στο πλαίσιο αυτό, ο επικεφαλής της «Συμμαχίας για τον Βόλο» εκτίμησε ως ιδιαιτέρως θετικό το υψηλό ποσοστό που συγκέντρωσε ο συνδυασμός στις αυτοδιοικητικές εκλογές και χαρακτήρισε ως επιτυχία τη συσπείρωση πολιτών και υποψηφίων από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους, με έναν άλλον πολιτικό λόγο και πολιτισμό, όπως και την προοπτική που δημιουργήθηκε για το μέλλον της πόλης. «Η μόνη “πικρία” είναι ότι δεν καταφέραμε να πείσουμε με το λόγο μας ένα μεγάλο τμήμα των συμπολιτών μας, που είτε φαίνεται να επικροτεί ή να ανέχεται ένα δημόσιο λόγο ξένο με τα πολιτικά ήθη της πόλης και να πιστεύει άκριτα διακηρύξεις και διαβεβαιώσεις που πολύ απέχουν από την πραγματικότητα, μιας και ο Βόλος αντί για πόλη των έργων έχει γίνει πόλη των λόγων», τόνισε ο κ. Παπαπέτρος, υπενθυμίζοντας ότι δεν δημιουργήθηκε ούτε ένα σχολείο τα τελευταία 10 χρόνια στην πόλη.

Αναφερόμενος στις αιτίες του εκλογικού αποτελέσματος, ο κ. Παπαπέτρος επανέλαβε μεταξύ άλλων ότι τα πιο βασικά ερείσματα της δημοτικής αρχής βρίσκονται στην εξυπηρέτηση των μικροσυμφερόντων και στον έλεγχο της μικροοικονομίας της πόλης, με συνέπεια οι δημότες να ψηφίζουν τελικά αυτόν που τους “εξυπηρετεί” ή τους “απασχολεί”.

Κλείνοντας, τόνισε ότι από τη θέση που επέλεξαν οι πολίτες του Βόλου, ο ίδιος και τα στελέχη της παράταξής του θα συνεχίσουν τον αγώνα για να επανέλθει η πόλη στην κανονικότητα και για να λειτουργούν οι θεσμοί της με όρους απόλυτης νομιμότητας. «Αυτή είναι και η μόνη μας εμμονή. Θέλουμε και θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια για έναν άλλον Βόλο, που θα είναι κυρίαρχη πνευματική πόλη, επιστημονικό κέντρο, πολιτιστικό και εμπορικό, και όχι τόπος σκουπιδιών και ενεργειακός κόμβος», είπε ο κ. Παπαπέτρος και πρόσθεσε ότι η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας αποτελεί μία συμμαχία σκεπτόμενων και ενεργών πολιτών, απ’ όλο το πολιτικό φάσμα, με μαχητική διάθεση. «Και θα πετύχουμε, με ενότητα, οργάνωση, επιμονή και μεθοδικότητα, γιατί εκτός του ότι το θέλουμε, ξέρουμε και μπορούμε και να το πράξουμε».

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More