Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ν. Υόρκη: Η Χιακή Αδελφότητα «Αγ. Μαρκέλλα» εκπλήρωσε τις επιθυμίες των παιδιών της Κιβωτού Αιγαίου

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.  Η Χιακή Ομοσπονδία της Αγίας Μαρκέλλας, για μια ακόμη χρονιά ανέλαβε χρέη Άη Βασίλη και εκπλήρωσε όλες τις επιθυμίες των παιδιών της Κιβωτού Αιγαίου στον Αίπο του Δήμου Χίου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας “anamniseis”, η Χιακή Αδελφότητα της Αγίας Μαρκέλλας, με έδρα την κοινότητα της Κοίμησης της Θεοτόκου στο Μπρούκλιν αποφάσισε να μην αρκεστεί μόνο με την δωρεά υποδημάτων, όπως πέρυσι. Επικοινώνησε με τη διοίκηση της Κιβωτού Αιγαίου και ζήτησε να συγκεντρώσουν τις επιστολές των παιδιών προς τον Αη Βασίλη και να καλύψουν στο ακέραιο όλες τις επιθυμίες τους.

Έτσι, τις παραμονές της Πρωτοχρονιάς ο Αη Βασίλης προσέφερε σε όλα τα παιδιά τα δώρα που προσέφεραν τα στελέχη και τα μέλη της εν λόγω Αδελφότητας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εν λόγω Αδελφότητα, επέλεξε να συνεργαστεί με τοπικά καταστήματα της Χίου, στα οποία πηγαίνουν τα παιδιά και διαλέγουν τα υποδήματα και ενδύματα της αρέσκειάς τους και καταβάλλουν απευθείας στους καταστηματάρχες το αντίτιμο.

Την ίδια πολιτική έχει ακολουθήσει στο παρελθόν και με άλλες δωρεές στην Χίο και σε οικογένειες αναξιοπαθούντων στην γενέτειρα και στην ομογένεια.

Η Χιακή Αδελφότητα προσφέρει πάνω από $60.000 ετησίως και στον μακρύ κατάλογο των ευεργετημένων συμπεριλαμβάνονται 25 περίπου ευαγή ιδρύματα της γενέτειρας μεταξύ των οποίων, η Κιβωτός Αιγαίου, Οίκοι Ευγηρίας και σε φορείς για παιδιά με ειδικές ανάγκες.

Οι δωρεές στα Ιδρύματα καλύπτουν επείγουσες ανάγκες όπως έγινε πρόσφατα με το Γηροκομείο της Κρήτης, όπου προσέφεραν χρήματα για την αγορά πετρελαίου θέρμανσης.

Τέλος, η “Χιακή Αδελφότητα Αγία Μαρκέλλα” θα πραγματοποιήσει την Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2023 την ορκωμοσία του νέου Διοικητικού Συμβουλίου καθώς και την κοπή της βασιλόπιτας.

πηγή: anamniseis

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More