Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ν. Χατούρας: Διακυβεύεται η ασφαλής λειτουργία της Ορθοπεδικής με την μεταφορά της (ηχητικά)

Η μεταφορά της Ορθοπεδικής Κλινικής του Νοσοκομείου του Βόλου από τον 5ο στον 7ο όροφο, θέτει σε κίνδυνο την ασφαλή λειτουργία της, αφού δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις λειτουργίας της σε άλλο όροφο, υποστήριξε ο Νίκος Χατούρας, νευροχειρουργός, Πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών και Κέντρων Υγείας Μαγνησίας, συμπληρώνοντας ότι η απόφαση της διοίκησης του Νοσοκομείου να αλλάξει χώρο η Ορθοπεδική, θα πρέπει να ακολουθηθεί και από την ευθύνη δυσμενών συνεπειών που τυχόν προκύψουν σε βάρος ασθενών από την πλημμελή προστασία του χειρουργικού τομέα. Οι θάλαμοι του 5ου ορόφου κατασκευάστηκαν με ειδικές προδιαγραφές που προβλέπονται για τον χειρουργικό τομέα και δεν τοποθετήθηκαν τυχαία στον συγκεκριμένο όροφο.

Ο Πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών Μαγνησίας, μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή της ΕΡΤ Βόλου και ανταπαντώντας στο ερώτημα ότι η διοίκηση του Νοσοκομείου δεν έλαβε μόνη της την απόφαση, αλλά συνηγόρησε η Επιστημονική Επιτροπή και η Διευθύντρια Ιατρικής Υπηρεσίας και ότι έγινε για λόγους έκτακτη ανάγκης για την κάλυψη των πολλών περιστατικών νοσηλείας, επεσήμανε ότι πέρυσι στην έξαρση της πανδημίας δεν ελήφθη μια τέτοια απόφαση όταν σε καθημερινή βάση οι νοσηλείες ξεπερνούσαν τις 100 σε ημερήσια βάση στις παθολογικές και στις κλινικές κορονοϊού και ελήφθη τώρα, που η ημερήσιες νοσηλείες δεν υπερβαίνουν τις 50. Οι λόγοι είναι, για να κρύψουν την δραματική υποστελέχωση, μετά και την αποχώρηση δυο παθολόγων, που συνταξιοδοτήθηκαν και μόλις 8 παθολόγοι καλούνται να ανταποκριθούν στα αυξημένα ιατρικά καθήκοντα και να καλύψουν και τις εφημερίες.

 

Ποια η απόφαση της Διοίκησης- Η επίσημη ανακοίνωση

Με αφορμή δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο έντυπο και ηλεκτρονικό, αναφορικά με την αναγκαιότητα ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ μεταφοράς της ορθοπεδικής κλινικής στον 7ο όροφο και χωρίς μείωση κλινών, κάνουμε γνωστό στους συμπολίτες μας ότι υιοθετήθηκε ομόφωνα από το Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου η απόφαση των θεσμικών οργάνων (απόφαση του Επιστημονικού Συμβουλίου και εισήγηση της Διευθύντριας Ιατρικής Υπηρεσίας) με σκοπό την αντιμετώπιση του εκρηκτικού κοκτέιλ ιώσεων, λοιμώξεων και κορονοϊού, προκειμένου να δημιουργηθεί δίχτυ ασφαλείας για τους πολίτες που χρήζουν νοσοκομειακής περίθαλψης από την ορθοπεδική κλινική. Οποιαδήποτε άλλη απόφαση θα συνιστούσε θεσμική εκτροπή.

Ευχόμαστε και ελπίζουμε ότι με την ανακοπή του φορτίου ιώσεων, σύντομα θα επανέλθει τόσο η Ορθοπεδική Κλινική όσο και οι υπόλοιπες κλινικές στην προτέρα κατάσταση.

Διοικητής Νοσοκομείου Γιάννης Ντόκος- Ορθοπεδικός νοσοκομείου Γιώργος Μουλάς

Απάντηση στην ανακοίνωση του Διοικητή κ. Ντόκου για την Ορθοπεδική Κλινική του Νοσοκομείου Βόλου

Αναγκάζομαι να προχωρήσω σε αυτή την απάντηση προς τον διοικητή του νοσοκομείου κ. Ντόκο, επειδή η δήλωση του στα ΜΜΕ δεν περιέχει όλη την πραγματικότητα.

Συγκεκριμένα, η Ορθοπεδική Κλινική  δεν εκλήθη να διατυπώσει τις απόψεις της στο Επιστημονικό Συμβούλιο και στο Διοικητικό Συμβούλιο. Ούτε για τυπικούς λόγους, της κοινοποιήθηκε η απόφαση μέχρι σήμερα! ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΝ ΚΡΥΠΤΩ !

Πρόλαβε ο κ. Ντόκος και έκανε έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου εν μέσω εορτών με απουσίες κάποιων μελών, φυσικά και εμού, που είχα άμεσο ενδιαφέρον, χωρίς την πλήρη ενημέρωση του σώματος.

Χωρίς σοβαρούς επιστημονικούς και υπηρεσιακούς λόγους και μάλιστα σε περίοδο, που επιζητείται η ανασυγκρότηση του Χειρουργικού Τομέα, σε όλα τα Νοσοκομεία της Ελλάδας, εδώ επιχειρείται το αντίθετο. Αγνοήθηκε εντελώς έγγραφο των διευθυντών του χειρουργικών τμημάτων που του προτείνουν εντελώς αντίθετα από αυτά που αποφασίστηκαν.

Αναγκαστήκαμε με την αίτηση ακύρωσης – θεραπείας, που του υποβάλλαμε, να εκθέσομε συνοπτικά τις απόψεις μας και να του  επισημάνομε τους κινδύνους, που θα προκύψουν επί  πλημμελούς λειτουργίας της Ορθοπεδικής. Επίσης του επισημάνθηκαν ότι η απόφαση αυτή πάσχει.

Του εκθέσαμε τις απόψεις μας με τον κ. Λιούπη  την 5η -1-2023 αλλά αυτός ο κύριος δεν μας είπε, ότι ήδη έχει λάβει την απόφαση μία εβδομάδα νωρίτερα. Το πληροφορηθήκαμε αργότερα. Επομένως, βγάλτε τα συμπεράσματά σας για το πώς διοικείται το Νοσοκομείο.

Απεύχομαι το ενδεχόμενο να σημειωθούν σοβαρές δυσλειτουργίες στο Ορθοπεδικό Τμήμα, που θα βάλουν σε κίνδυνο την νοσηλευτική και ιατρική αντιμετώπιση των ασθενών. Αλλά ο κίνδυνος είναι ορατός. Και τότε ας μην ρίξουν τις ευθύνες, ως είθισται, στον διοικητή της 5ης ΥΠΕ κ. Σερέτη.

Περιμένομε ο κ. Ντόκος και τα υπόλοιπα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, που δεν ήταν επαρκώς ενημερωμένα και κάποιοι που απουσίαζαν, να επανεξετάσουν το θέμα μετά την ένστασή μου.

Ανταπάντηση του Διοικητή διαψεύδοντας τον Γ. Γουλά περί κινήσεων εν κρυπτώ

Ο διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου κ. Γιάννης Ντόκος διαψεύδει τον ορθοπεδικό Γιώργο Μουλά, ότι η Ορθοπεδική Κλινική δεν κλήθηκε να διατυπώσει τις απόψεις της στο Επιστημονικό Συμβούλιο και στο Διοικητικό Συμβούλιο, σχετικά με την προσωρινή μεταφορά της κλινικής από τον 5ο στον 7ο όροφο, για λόγους προστασίας των ασθενών.
“Τίποτα δεν έγινε εν κρυπτώ” απαντά ο διοικητής του “Αχιλλοπούλειου” και χαρακτηρίζει ψευδείς τους ισχυρισμούς του Γ. Μουλά. Το θέμα τέθηκε στο Επιστημονικό Συμβούλιο και μάλιστα συνεκτιμήθηκε το από 15.12.2022 έγγραφο του προσωρινού προϊσταμένου της Ορθοπεδικής κ. Γ. Μουλά. Επισημαίνεται επίσης, ότι για τις ανάγκες της πανδημίας έχουν μετακινηθεί επίσης η ΩΡΛ και η Οφθαλμολογική κλινική.

Ακολουθούν τα έγγραφα που διαψεύδουν τους ισχυρισμούς του Γ. Μουλά, όπως η πρόταση-εισήγηση της Διευθύντριας της Ιατρικής Υπηρεσίας από τις 13.12.2022, η απόφαση του Επιστημονικού Συμβουλίου από τις 21.12.2022 και η απόφαση της έκτακτης συνεδρίασης του Δ.Σ. από τις 29.12.22.

 

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More