Σάββατο, 1 Ιουνίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ξάνθη – Κυρ. Μητσοτάκης: “Στη Θράκη γεφυρώνονται ιστορικά οι διαστάσεις τόσο της εθνικής υπερηφάνειας, όσο και της αρμονικής συνύπαρξης”

Μήνυμα προς την γειτονική Τουρκία έστειλε από την Ξάνθη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. «Στη Θράκη γεφυρώνονται ιστορικά οι διαστάσεις, τόσο της εθνικής υπερηφάνειας, όσο και της αρμονικής συνύπαρξης», είπε προσθέτοντας: « Είμαστε συνεπείς, δεν είμαστε αφελείς. Στην κάθε επιθετικότητα απαντάμε με ετοιμότητα, δεν κάνουμε διάλογο με το παράλογο, αλλά αγκαλιάζουμε πάντα και ανταποδίδουμε οποιαδήποτε κίνηση καλής θέλησης».

«Θράκη είναι ταυτόχρονα ένα φυλάκιο, αλλά και μια Πρεσβεία της πατρίδας. Εδώ στη Θράκη και ειδικά στην Αλεξανδρούπολη, γνωρίζετε πολύ καλά πόσο σημαντικό είναι η πατρίδα μας να μετατρέπεται σε διεθνή ενεργειακό κόμβο», είπε ο κ. Μητσοτάκης σημειώνοντας: «Πήραμε μια κρίση και τη μετατρέψαμε σε ευκαιρία για να ενισχύσουμε τη γεωπολιτική θέση της χώρας και το αποτύπωμά μας στον διεθνή ενεργειακό χάρτη».

Όπως τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στη Θράκη γεφυρώνονται ιστορικά οι διαστάσεις, τόσο της εθνικής υπερηφάνειας, όσο και της αρμονικής συνύπαρξης. «Είσαστε στη Θράκη ταυτόχρονα ένα φυλάκιο, αλλά και μια Πρεσβεία της πατρίδας, και αντιλαμβάνεστε συνεπώς καλύτερα από τον καθένα την πολιτική μας. Μια πολιτική που εσωτερικά εδράζεται στην ισονομία μεταξύ των πολιτών. Μία ισονομία και ισοπολιτεία για την οποία πρώτος αγωνίστηκε και επέβαλε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης», είπε, κάνοντας αναφορά στον αείμνηστο πρωθυπουργό και πατέρα του.

Όσον αφορά στην Ξάνθη, στάθηκε στα πάρα πολλά έργα εξαιρετικής σημασίας για την περιοχή και ειδικότερα στα μεγάλα αρδευτικά. «250.000 στρέμματα πρέπει να αρδευτούν από τα νερά του Νέστου. Επιτέλους, το έργο αυτό, τόσο κρίσιμο, το Φράγμα του Ιάσμου προχωράει».

Σε αναφορά του δε στα μεγάλα οδικά έργα που αφορούν στην περιοχή της Ξάνθης αναφέρθηκε στη Σμίνθη στον Εχίνο, στον άξονα για τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, στη Δράμα – Αμφίπολη, Δράμα – Άγιος Αθανάσιος, υποσχόμενος παράλληλα νέες επενδύσεις στην περιοχή, για να «χτυπηθεί», όπως είπε, «η ανεργία στις ορεινές περιοχές», σημειώνοντας «η απομόνωση είναι και αυτή μια μορφή αδικίας όταν σου στερεί την εργασία».

«Εδώ στη Θράκη και ειδικά στην Αλεξανδρούπολη, γνωρίζετε πολύ καλά πόσο σημαντικό είναι η πατρίδα μας να μετατρέπεται σε διεθνή ενεργειακό κόμβο», ανέφερε τονίζοντας: «Πήραμε μια κρίση και τη μετατρέψαμε σε ευκαιρία για να ενισχύσουμε τη γεωπολιτική θέση της χώρας και το αποτύπωμά μας στον διεθνή ενεργειακό χάρτη».

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More