Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ξάνθη-Μ.Αμοιρίδης: Μια χρονιά με θετικό πρόσημο το 2022 στο χώρο των κατασκευών

Μια χρονιά με θετικό (+) κι αρνητικό (-) ταυτόχρονα πρόσημο είναι το 2022 για το χώρο της κατασκευής στην Ξάνθη. Το κενό των προηγούμενων χρόνων λόγω της παρατεταμένης μηδενικής κινητικότητας στον κατασκευαστικό κλάδο καλύπτεται από την ανέγερση νέων κατασκευών γεγονός που «μαρτυρά» το ενδιαφέρον που σημειώνεται.

Η αύξηση των οικοδομικών υλικών κατά 20% αποτέλεσε τροχοπέδη, όπως δήλωσε σήμερα 20-12-2022 στο www.ertnews.gr, ο Π/Σ Ξάνθης, αρχιτέκτονας Μιχάλης Αμοιρίδης.

Παράλληλα, σημείωσε ότι σημειώθηκε μια δυναμική η οποία ατόνησε κάποια στιγμή, αλλά δεν σταμάτησε λόγω του πολέμου στην Ουκρανία. «Οι κατασκευές συνεχίστηκαν με έντονο ρυθμό» δήλωσε κι εξήγησε ότι: «Οι ρυθμοί ανάπτυξης είναι βελτιωμένοι, ο κόσμος θέλει να επενδύσει. Η αναζωπύρωση που σημειώθηκε είναι ένα θετικό σημείο της χρονιάς που κλείνει».

Όπως τόνισε, σημειώνεται μια δυναμική -παραδοσιακά -στις πόλεις η οποία προέβλεψε ότι θα συνεχιστεί. «Θέλω να πιστεύω ότι τα προβλήματα στην Ουκρανία θα εκλείψουν» είπε προβλέποντας ότι μια κατάσταση «νορμάλ» και φυσιολογική θα δώσει ώθηση κι αισιοδοξία στην ανάπτυξη.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More