Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ξάνθη-Ν.Γρηγοριάδης: Take away, καφέ και κουρεία άνοιξαν και έκλεισαν με μεγαλύτερη συχνότητα

Café (take away) και «barbery shop» που είναι, ως επί το πλείστον, η πλειοψηφία των καινούργιων καταστημάτων τα οποία άνοιξαν σε μεγαλύτερο αριθμό το 2022 στην Ξάνθη με τα πρώτα να κλείνουν επίσης με μεγάλη συχνότητα.

Όπως δήλωσε στο www.ertnews.gr ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Νίκος Γρηγοριάδης το αποτύπωμα της χρονιάς από άποψη τζίρου για τα 150 μέλη του δεν σκορπά αισιοδοξία. «Ο κόσμος κυκλοφόρησε περισσότερο στο χώρο της αναψυχής και της εστίασης περισσότερο και λιγότερο στην ένδυση», σημείωσε.

Οι μεγάλες αλυσίδες πήραν την μερίδα του λέοντος

Τα εμπορικά κέντρα, οι μεγάλες αλυσίδες και οι αγορές μέσω διαδικτύου σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Ξάνθης διεκδίκησαν και πήραν τη μερίδα του λέοντος από τις δαπάνες του αγοραστικού τους κοινού. Ωστόσο, όπως δήλωσε και στις αγορές μέσω διαδικτύου σημειώθηκε πτώση σε σχέση με τα προηγούμενα δύο χρόνια.

Αισιοδοξία για την κίνηση

Προέβλεψε ότι και αυτή η εβδομάδα θα κυλήσει με αυτό τον τρόπο με την αναμονή, όπως είπε της καταβολής των μισθών, των συντάξεων και των επιδομάτων, που θα «ζεστάνουν» και το δικό τους χώρο.

Τέλος, ζήτησε εκ νέου να υπάρξουν παρεμβάσεις από την Τ.Α. που θα καθιστούν την πόλη ένα ανοικτό κέντρο εμπορίου. «Κρατώ μικρό καλάθι για τα ΣΒΑΚ και περιμένω» ανέφερε χαρακτηριστικά.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More