Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ξάνθη: 1ο Φεστιβάλ Πολυγλωσσίας και social media από τους Γλωσσοναύτες

Το 1ο Φεστιβάλ Πολυγλωσσίας και Social Media, το οποίο διοργανώνουν οι Glossonauts (Γλωσσοναύτες) φιλοξενεί η Ξάνθη στις 20 και 21 Οκτωβρίου. Το διήμερο αυτό, οι Glossonauts -μια εταιρεία startup με έδρα την Ξάνθη που δραστηριοποιείται στον χώρο της γλωσσικής εκπαίδευσης, της παραγωγής ψυχαγωγικών και εκπαιδευτικών βίντεο αλλά και της ανάπτυξης καινοτόμων εφαρμογών, προώθησης και καλλιέργειας της ελληνικής γλώσσας- μας καλούν να εξερευνήσουμε τη γλωσσική ποικιλομορφία στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, σε ένα φεστιβάλ που συνδυάζει τον πολιτισμό και τη γλώσσα με τη γαστρονομία, δήλωσε ο Κωνσταντίνος Βλάχος, γλωσσολόγος και υπεύθυνος εκπαιδευτικού προγράμματος των Glossonauts.

Πρώτος στόχος του φεστιβάλ, με θέμα «Εκπαίδευση, πολυγλωσσία και media: Το μέλλον αρχίζει εδώ!», είναι η προβολή της τοπικής πολυπολιτισμικότητας και πολυγλωσσίας αλλά και η ανάδειξη της Ξάνθης ως μιας πολύγλωσσης πόλης της Ευρώπης. Δεύτερος στόχος η εξοικείωση με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και την παραγωγή περιεχομένου. Μέσα από το ειδικό Εργαστήρι Social Media για ενήλικες, οι ενδιαφερόμενοι θα μάθουν πώς να κάνουν δικό τους λογαριασμό και να παράγουν πρωτότυπο περιεχόμενο για να προβάλουν το έργο τους. Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης είναι βασικοί συνεργάτες, όπως και η δημοφιλής στην Ελλάδα και το εξωτερικό κοινότητα των Easy Greek.

Περισσότερες πληροφορίες για το φεστιβάλ και το πρόγραμμά του είναι διαθέσιμες στα social media των Glossonauts (https://www.facebook.com/Glossonauts κ.ά).

Περισσότερες πληροφορίες για τους Glossonauts είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα τους https://www.glossonauts.com/el/

Ρεπορτάζ Β. Μαχαίρα

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More