Τετάρτη, 29 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ξεκίνησε το 7ο Μουσικό Φεστιβάλ Χίου

Το Μουσικό Φεστιβάλ Χίου εγκαινιάστηκε το καλοκαίρι του 2017 στο νησί της Χίου, και από τότε επιστρέφει κάθε χρόνο δυναμικά με πλούσιο πρόγραμμα και νέες συνεργασίες.

Την καλλιτεχνική διεύθυνση του φεστιβάλ υπογράφουν η Όλγα Holdorff Μυριαγκού και ο Λευτέρης Βενιάδης, οι οποίοι φιλοξενήθηκαν στην ΕΡΤ3 και την εκπομπή «Ώρα Θερινή» και μίλησαν για τις λεπτομέρειες της φετινής διοργάνωσης.

Σκοπός του φεστιβάλ είναι να εδραιωθεί και να αποτελέσει έναν θεσμό, ένα επιπλέον σημείο αναφοράς για το νησί, που όχι μόνο θα αποτελεί πόλο έλξης για τους επισκέπτες, αλλά θα ωφελεί έμπρακτα και τους μόνιμους κατοίκους. Για τον λόγο αυτό, το φεστιβάλ χωρίζεται σε δύο περιόδους, τη θερινή και τη χειμερινή, με τη δεύτερη να δίνει έμφαση σε εκπαιδευτικά μουσικά προγράμματα.

Η έναρξη των εκδηλώσεων έγινε με το Αυγουστιάτικο Φεγγάρι, χθες Τρίτη 1 Αυγούστου, στον Αύλειο χώρο της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως Θεοτόκου, στα Μεστά, με μια συναυλία κλασικής μουσικής για βιολί, βιόλα και βιολοντσέλο.

Το Μουσικό Φεστιβάλ Χίου τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.

Μόνο οι συναυλίες στο Κτήμα Στεφάνου και στο Θέατρο “Μίκης Θεοδωράκης” είναι με είσοδο.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της διοργάνωσης ΕΔΩ.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More