Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ξενάγηση μαθητών στους αρχαιολογικούς χώρους του Κιλκίς

Αρχαιολόγοι εξήγησαν σε μαθητές από το λύκειο Ευρωπού Κιλκίς μεταξύ άλλων πώς γίνονται οι συντηρήσεις των αρχαίων αντικειμένων. Τα παιδιά άκουσαν με προσοχή πώς φτιάχνονταν στην αρχαιότητα τα πήλινα αντικείμενα. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στον αρχαιολογικό χώρο του Ευρωπού, κάνοντας ένα διαφορετικό μάθημα.

«Κάνουμε και το μάθημά μας εδώ πολλές φορές. Στις ξεναγήσεις, που γίνονται από την Αρχαιολογική Υπηρεσία, η κυρία Στρατούλη οργανώνει και δρώμενα, στα οποία τα παιδιά μας έρχονται με πολύ μεγάλη ευχαρίστηση. Έχουν αντιληφθεί ότι είναι οι απόγονοι αυτής της περιοχής, της Ευρωπαίων Πόλις, οι πρώτοι Ευρωπαίοι…», ανέφερε η Άννα Αγοραστίδου, Διευθύντρια ΓΕΛ Ευρωπού “Σέλευκος Α”.

«Στην Ευρωπό, έχουμε την παλαιότερη εγκατάσταση στην σύγχρονη κοινότητα από τουλάχιστον την 5η χιλιετία προ Χριστού και στο άστυ, που βρίσκεται και πολύ κοντά μας έχουμε κατάλοιπα από τον 10ο αιώνα π.Χ., την εποχή του σιδήρου», σχολίασε από την πλευρά της η Γεωργία Στρατούλη, Προϊσταμένη Εφορείας Αρχαιοτήτων Κιλκίς.

Ο αρχαιολογικός χώρος είναι ανοιχτός καθημερινά εκτός Τρίτης.

Ρεπορτάζ: Νίκος Πιτσιακίδης

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More