Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ξεπέρασε το εμπόδιο του Μεντβέντεβ και οδεύει για τον 10ο τίτλο της καριέρας του

 

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι στον τελικό του τουρνουά Masters στο Σινσινάτι μετά την επικράτησή του με 2-1 σετ κόντρα στον Ρώσο πρωταθλητή και τώρα θα παλέψει για άλλον έναν τίτλο απέναντι στον Μπόρνα Τσόριτς.

Ώρα τελικού για τον Στέφανο Τσιτσιπά, ο οποίος στα ημιτελικά του τουρνουά Masters που διεξάγεται στο Σινσινάτι των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, επικράτησε του Ντανίλ Μεντβέντεβ με 2-1 σετ (7-6, 3-6, 6-3) σε ένα ματς που διήρκησε 2 ώρες και 24 λεπτά.

Ο Έλληνας πρωταθλητής στον μεγάλο τελικό του τουρνουά θα αντιμετωπίσει σήμερα (23:30) ώρα Ελλάδος τον Κροάτη Μπόρνα Τσόριτς με στόχο τον δέκατο τίτλο στην καριέρα του και το δεύτερο φετινό Masters αντίστοιχα.

Το πρώτο σετ της αναμέτρησης βρήκε τον Έλληνα τενίστα να υποκύπτει σε κάποια αβίαστα λάθη, τα οποία έστειλαν σε tie break το σετ, ωστόσο ο Τσιτσιπάς έμεινε ψύχραιμος και κατάφερε να κερδίσει το σετ με 8-6 και πλέον χρειαζόταν ένα σετ ακόμη για την πρόκριση.

Στο δεύτερο σετ της αναμέτρησης όμως, ο Νο.1 τενίστας του κόσμου βάσει της παγκόσμιας κατάταξης, έβγαλε αντίδραση. Συγκεκριμένα, με εξαιρετικά βελτιωμένο σερβίς, ο Ρώσος πρωταθλητής κατάφερε να κερδίσει το σετ με 6-3 και να ισοφαρίσει την αναμέτρηση.

Στο tie break του αγώνα, ο Έλληνας πρωταθλητής και Νο.5 της παγκόσμιας κατάταξης εκμεταλλεύτηκε τα λάθη του αντιπάλου του, ενώ βρήκε εύκολους πόντους ξανά από το σερβίς του. Με συνοπτικές διαδικασίες, ο Τσιτσιπάς επικράτησε και στο τελευταίο σετ με 6-3, πανηγυρίζοντας έτσι μια σπουδαία νίκη-πρόκριση για τον τελικό του τουρνουά στο Σινσινάτι.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More