Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Οδοιπορικό ΕΡΤ: Χωριό φάντασμα ο Βλοχός Καρδίτσας – Υποχωρούν τα νερά και αποκαλύπτεται η καταστροφή

Χωριό φάντασμα είναι ο Βλοχός Καρδίτσας μετά το σαρωτικό πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel. Λίγοι ειναι εκείνοι, οι οποίοι με τρακτέρ και ψηλά οχήματα επιστρέφουν να δουν τις περιουσίες τους. Περισσότερο από έναν μήνα εκτιμούν οι κάτοικοι του Βλοχού ότι θα χρειαστεί για να επιστρέψουν στα σπίτια τους για τις πρώτες εργασίας αποκατάστασης με την στάθμη του νερού να έχει υποχωρήσει, ωστόσο το χωριό παραμένει για 10η ημέρα πλημμυρισμένο.

Ο Κώστας Νούσης και η κάμερα της ΕΡΤ καταγράφουν το μέγεθος της καταστροφής. Στα κεραμίδια των σπιτιών βρίσκονται από καναπέδες μέχρι νεκρά πρόβατα, ενώ η ορμή του νερού παρέσυρε μέσα στο χωριό ολόκληρα κοντέινερ.

Στα σπίτια των ιδιοκτητών τους δυο σκυλιά, με δυσκολία περπατούν στο νερό και αναζητούν το σπίτι του αφεντικού τους ενώ μία αλεπού, επι 10 ημέρες, περιμένει φοβισμένη και νηστική καρτερικά πάνω σε μία μπάλα από άχυρα, να πέσει και άλλο η στάθμη του νερού για να σωθεί.

«Δεν αναγνωρίζουμε τα σπίτια μας»

Αποκρουστική ειναι η κατάσταση και στη Μεταμόρφωση. «Γυρίσαμε να δούμε το σπίτι, αλλά δυσκολευτήκαμε, γιατί φούσκωσαν τα ξύλα και δεν άνοιγαν οι πόρτες. Άνοιξαν με το ζόρι. Δεν γνωρίζονται τα σπίτια, μπορεί να κάνει λάθος κανείς και να πάει σε αλλουνού το σπίτι» περιγράφει ένας κάτοικος.

Ολοκληρωτική είναι η καταστροφή και στην αγροτική παραγωγή, αφού μόνο τη Μεταμόρφωση χάθηκαν τουλάχιστον 8.000 στρέμματα απο βαμβάκι, καλαμπόκι, σιτάρι και τριφύλλι

Πηγή: ΕΡΤ – Ρεπορτάζ: Κώστας Νούσης, Επιμέλεια: Άντζυ Κούκη

Σχετική είδηση:

Κακοκαιρία Daniel: Χωρίς πόσιμο νερό για σχεδόν δύο εβδομάδες ο Βόλος – Σταθερά τα νερά της Κάρλας

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More