Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΟΕNΓΕ: Nα αντιμετωπιστούν τα προβλήματα των νοσοκομείων Ναυπλίου, Χαλκίδας, Άρτας

Σε τρείς καταγγελίες προχώρησε η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, που αναφέρονται σε συμβάντα σε διαφορετικά νοσοκομεία. Συγκεκριμένα όπως αναφέρει: «στο νοσοκομείο Ναυπλίου πριν λίγες μέρες εισέβαλλαν συγγενείς αποβιώσαντος ασθενούς, ξυλοκοπώντας όποιον υγειονομικό έβλεπαν μπροστά τους με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό δύο γιατρών. Καλούμε την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας Πολίτη να αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους για την προστασία των υγειονομικών και της λειτουργίας των νοσοκομείων».

Ακολούθως αναφέρει για τη Χαλκίδα: «Ο διοικητής του νοσοκομείου Χαλκίδας προχωρά σε μία ακόμα αυθαίρετη και έκνομη αθλιότητα: προσπαθεί να ακυρώσει την άδεια ανατροφής τέκνου γιατρού Επιμελήτριας Παθολόγου μητέρας δυο μικρών παιδιών (5 ετών και 5 μηνών). Η απαράδεκτη αυτή ενέργεια επιχειρεί να παραβιάσει το δικαίωμα της μητρικής / πατρικής άδειας ανατροφής τέκνου, η νομοθέτηση του οποίου στην χώρα μας και σε άλλες χώρες είναι κατάκτηση μετά από πολύχρονους αγώνες των εργαζόμενων. Εντάσσεται στα πλαίσια της κρατικής υποκρισίας που δήθεν «ανησυχεί για την υπογεννητικότητα», αλλά στην πράξη ανέχεται την εργοδοτική αυθαιρεσία ενάντια στα γονεϊκά δικαιώματα τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα».

Τέλος για την Άρτα επισημαίνει: «Η ΟΕΝΓΕ, οι Ενώσεις νοσοκομειακών γιατρών – μέλη της ΟΕΝΓΕ και τα σωματεία εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία έχουμε από καιρό επισημαίνει πως η υποστελέχωση, η εφημεριακή υπερεξόντωση των γιατρών και η εξώθησή τους σε παραίτηση από το ΕΣΥ έχουν την σκοπιμότητα της πλήρους ιδιωτικοποίησης λειτουργιών όπως π.χ. τα εργαστήρια (απεικονιστικά, βιολογικών υγρών, παθολογοανατομικά – κυτταρολογικά, ειδικά) πολλών νοσοκομείων. Χαρακτηριστικό σχετικό παράδειγμα είναι το απεικονιστικό εργαστήριο του νοσοκομείου Άρτας(διαθέτει κλασικό ακτινολογικό, υπερηχοτομογράφο και αξονικό τομογράφο).

Μετά από πολύμηνη περίοδο αναγκαστικών “εντέλλεσθε” εφημεριακής υπερεξόντωσης που εξώθησαν γιατρούς σε παραιτήσεις, η διοίκηση τώρα θέλει να παραδώσει την διάγνωση στον ιδιωτικό τομέα με “σύμβαση”»

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More