Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΟΗΕ: “Όνειδος” το ψήφισμα για ανθρωπιστική εκεχειρία στη Γάζα, δηλώνει ο Ισραηλινός πρεσβευτής

Ντροπή σας», ήταν η αντίδραση του πρεσβευτή του Ισραήλ στον ΟΗΕ, ο οποίος χαρακτήρισε «όνειδος» το γεγονός ότι η Γενική Συνέλευση του Οργανισμού ενέκρινε με 20 χώρες υπέρ, 14 κατά και 45 αποχές ψήφισμα που ζητά μια «ανθρωπιστική εκεχειρία» στη Λωρίδα της Γάζας, χωρίς να αναφέρεται στο κείμενο η Χαμάς.

«Η σημερινή είναι μια ζοφερή ημέρα για τον ΟΗΕ και την ανθρωπότητα» είπε ο Γκιλάντ Ερντάν, διαβεβαιώνοντας ότι το Ισραήλ θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί «όλα τα μέσα» που έχει στη διάθεσή του «για να απαλλάξει τον κόσμο από το κακό που αντιπροσωπεύει η Χαμάς» και «να φέρει τους ομήρους πίσω στα σπίτια τους».

«Ο μόνος τρόπος για να καταστραφεί η Χαμάς είναι να την ξεριζώσουμε από τις σήραγγες και την υπόγεια πόλη του τρόμου», πρόσθεσε.

Η αποψινή ψηφοφορία στη Γενική Συνέλευση δείχνει ότι η πλειοψηφία της διεθνούς κοινότητας προτιμά να στηρίζει «την υπεράσπιση των ναζιστών τρομοκρατών» αντί για το Ισραήλ, σύμφωνα με τον Ερντάν.

Η Χαμάς και η Παλαιστινιακή Αρχή χαιρέτησαν το ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης.

«Απαιτούμε την άμεση εφαρμογή του για να επιτραπεί η είσοδος καυσίμων και ανθρωπιστικής βοήθειας για τους αμάχους», αναφέρεται σε ανακοίνωση της Χαμάς.

Το υπουργείο Εξωτερικών της αντίπαλης Παλαιστινιακής Αρχής ανακοίνωσε ότι καθώς η εκστρατεία του Ισραήλ “φθάνει σε ένα νέο αποκορύφωμα βαρβαρότητας”, υπάρχει “μια σταθερή διεθνής θέση που απορρίπτει την αδιάκοπη επιθετικότητα του Ισραήλ”.

Το ψήφισμα ζητά μια «άμεση, διαρκή και διαρκή ανθρωπιστική εκεχειρία που θα οδηγήσει σε παύση των εχθροπραξιών», καθώς και «άμεση, πλήρη, διαρκή, ασφαλή και απρόσκοπτη ανθρωπιστική πρόσβαση». Ζητά επίσης από το Ισραήλ να ακυρώσει τη σύστασή του για εκκένωση της βόρειας Γάζας.

Νωρίτερα την Παρασκευή, μια τροπολογία που εισήχθη από τους Καναδούς και υποστηρίχθηκε από τις Ηνωμένες Πολιτείες για να συμπεριλάβει σκληρή γλώσσα για τη Χαμάς στο ψήφισμα απορρίφθηκε από τη Γενική Συνέλευση.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More