Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Οι Γερμανοί έχουν μια ιδέα για μια απεριόριστη πηγή ενέργειας

Γερμανοί επιστήμονες ισχυρίζονται ότι έχουν μια νέα ιδέα για μια απεριόριστη πηγή ενέργειας, η οποία περιλαμβάνει τη χρήση βραχύβιων παλμών λέιζερ.

Ο αντιδραστήρας σύντηξης ως απεριόριστη πηγή ενέργειας, που δεν είναι επιβλαβής για το περιβάλλον, είναι ένα έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και 70 χρόνια.

Η ιδέα της ενέργειας από το θαλασσινό νερό είναι πολύ ελκυστική για τους επιστήμονες και γι’ αυτό προσπαθούν να δαμάσουν το κύριο εμπόδιο σε αυτή τη διαδικασία, και αυτό είναι η θερμοκρασία υψηλότερη από αυτή στον πυρήνα του Ήλιου.

Ο διευθυντής της γερμανικής startup εταιρείας Marvel Fusion, Moritz von der Linden, που ασχολείται με αυτό το θέμα, λέει ότι οι υπάρχοντες πυρηνικοί σταθμοί χρησιμοποιούν πτητικά ισότοπα ως καύσιμο και χρησιμοποιούν την ενέργεια που δημιουργείται από τη διάσπασή τους. Το πρόβλημα είναι ότι ένα υποπροϊόν αυτής της διαδικασίας είναι τα ραδιενεργά απόβλητα.

Ωστόσο, οι Γερμανοί εργάζονται τώρα για να αλλάξουν τη διαδικασία για να την καταστήσουν απόλυτα ασφαλή και η Marvel Fusion, γράφει το Kliks, έχει μέχρι στιγμής πραγματοποιήσει λεπτομερείς προσομοιώσεις σε υπολογιστή και δοκιμές λέιζερ, αλλά δεν υπάρχει ακόμη λειτουργικό πρωτότυπο αντιδραστήρα. Ωστόσο, αυτά που διαθέτουν ήταν αρκετά για να προσελκύσουν επενδύσεις πολλών δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, ενώ μεταξύ των επενδυτών είναι η Siemens και ο γαλλικός όμιλος Thales.

Μετάφραση – επιμέλεια: Γιέλενα Τσβιέτκοβιτς

Πηγή: ΠΟΛΙΤΙΚΑ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More