Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Οι Διδυμάνες»: Μια μουσική παράσταση για τη χωρίς όρια αγάπη, στο Αμφιθέατρο του Λεοντείου Λυκείου Ν. Σμύρνης

Η μουσική παράσταση, δημιουργία της Δήμητρας Τρυπάνη, βασισμένη σε αληθινή ιστορία των Παξών του τέλους του 19ου αιώνα, που καταγράφηκε ως διήγημα από τον Σπύρο Μπογδάνο στην συλλογή του «Η ΔΕΠΑΙΝΑ» και μετέτρεψε σε θεατρικό μονόλογο η Φαίη Λύχνου, ανεβαίνει στο Αμφιθέατρο του Λεοντείου Λυκείου Ν. Σμύρνης, την Κυριακή 26 Ιουνίου 2022 στις 19:00 & 21:00. Αφηγούνται οι Ταμίλα Κουλίεβα και Έλενα Γεροδήμου ενώ συμμετέχουν υπό τη διεύθυνση της Ρόζης Μαστροσάββα οι χορωδίες το Νεανικό τμήμα της Rosarte και η μικτή La Fa Mi Li.

Σε μια εποχή δύσκολη, σ’ ένα μικρό τόπο, τους Παξούς, μια γυναίκα αψηφά την κοινωνία, ξεπερνά τα συνήθη ανθρώπινα πάθη, βάζει πλώρη, με μοναδική πυξίδα την χωρίς όρους και όρια αγάπη, να βρει τη λύτρωση και βγαίνει νικήτρια. Ο πόνος, η θλίψη, η εσωτερική πάλη, η υπομονή, μα πάνω απ’ όλα η αγάπη, αποκαλύπτονται στην αφήγηση και κορυφώνονται μέσα από επτά μουσικά κομμάτια ,πέντε από τα οποία είναι πρωτότυπες σύγχρονες επεξεργασίες ελληνικών παραδοσιακών τραγουδιών από την Κέρκυρα, τους Παξούς, τη Λέσβο, την Κρήτη, και ακόμα δύο καινούργια που γράφτηκαν για το έργο πάνω σε ποιήματα της Παξινής ποιήτριας Ευτυχίας Μάστορα. Ένα έργο που θα μπορούσε να αφορά οποιοδήποτε άνθρωπο, σε οποιοδήποτε μέρος, σε οποιαδήποτε εποχή, ένα έργο σύμβολο για την αγάπη και τη δύναμή της.

Το έργο «Διδυμάνες» με τις διαχρονικές του αξίες, παντρεύει το παρελθόν με το παρόν , την παράδοση με τη σύγχρονη εποχή και βάζει τον θεατή στη θέση του πρωταγωνιστή, σε παράλληλα θέματα που αντιμετωπίζει. Η εξιστόρηση και τα πρωτότυπα ακούσματα που έχουν εμπλουτιστεί με body percussion καλώντας τους τραγουδιστές να συμπάσχουν ψυχή τε και σώματι, συγκλίνουν, και δίνουν το αποτέλεσμα μιας ιδιαίτερης παρουσίασης που φέρνει στο τέλος την ελπίδα ως εκπλήρωση.μουσική παράστασηΧώρος εκδήλωσης: Αμφιθέατρο Λεοντείου Λυκείου Ν. Σμύρνης, Θ. Σοφούλη 2
Ώρες παραστάσεων : 19:00 (Ώρα εισόδου κοινού: 18.30) & 21:00 (Ώρα εισόδου κοινού: 20.30)
Γενική είσοδος: 10€
Πληροφορίες: 6985730031

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More