Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Οι δράσεις του ναυτικού ομίλου Γιαννιτσών

Από το 1978 ο ναυτικός όμιλος Γιαννιτσών συμμετέχει σε διασυλλογικούς και πανελλήνιους αγώνες, με τους αθλητές του να κερδίζουν πολλά τρόπαια και χρυσά μετάλλια.

Έχει η Αυστρία ναυτικό; Αυτή η ερώτηση θα ταίριαζε στην περίπτωση του πεδινού δήμου Γιαννιτσών, που είναι υπερήφανος για τον ναυτικό του όμιλο. Και αυτό γιατί τα μέλη του κωπηλατούν στον ποταμό Λουδία.  

7 χλμ έξω από τα Γιαννιτσά στο ήρεμο ποτάμι τα μέλη του ομίλου έχουν τον ιδανικότερο μέρος για προπόνηση, όπως λέει ο Βασίλης Καφετζάκης, πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Γιαννιτσών.  

Η προσέλευση στον όμιλο είναι σημαντική και τα τμήματα ξεκινούν από την ηλικία των 11 ετών, ενώ υπάρχει τμήμα ενηλίκων.

17 αθλητές του Ομίλου βραβεύτηκαν για τις πανελλήνιες διακρίσεις τους το 2022 στις κατηγορίες Ανάπτυξης, Παίδων- Κορασίδων και Ανδρών, ενώ υψίστης σημασίας είναι το Χρυσό μετάλλιο παγκόσμιο και Ευρωπαϊκό που κατέκτησε η πρωταθλήτρια του ομίλου Ευαγγελία Φράγκου το 2022 στην κατηγορία U23 στην δίκωπο.

Ο Λουδίας είναι ο ιδανικός τόπος. Δεν σηκώνει ποτέ κύμα και αυτό είναι ο λόγος που επιλέγεται από ελληνικές και ξένες ομάδες ως τόπος προπονήσεων, σημειώνει ο κ. Καφετζάκης. «Εάν είχε μεγαλύτερο πλάτος θα μπορούσε να φιλοξενεί μεγαλύτερες αθλητικές εκδηλώσεις». Ωστόσο και με αυτά τα δεδομένα οι επιτυχίες του ομίλου είναι πολλές. Άλλωστε, οι διαπλατύνσεις ποταμών δεν ωφελούν την φύση και το περιβάλλον.

Το επόμενο ραντεβού με τον όμιλο έκλεισε για τις 11 Ιουνίου, όταν θα πραγματοποιηθεί το 3ο περιβαλλοντικό φεστιβάλ στις  

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More