Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Οι εκδηλώσεις του MOMus σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα για το 2024- Με άνοδο της επισκεψιμότητας έκλεισε η περσινή χρονιά

Ζωγραφική, κινηματογράφος, σχέδιο, φωτογραφία, σύγχρονη γλυπτική, εγκαταστάσεις, βίντεο, ήχος, εφαρμοσμένες τέχνες και σύγχρονη δημιουργικότητα διατρέχουν τις εκθεσιακές προτάσεις του MOMus για το 2024, στα πέντε μουσεία του στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα. Το 2023 έκλεισε για το MOMus με εντυπωσιακή άνοδο στην επισκεψιμότητα των εκθέσεων.

Ο Man Ray, η Maya Deren, η Anna Andreeva «συναντιούνται» με κάποιους από τους πιο σημαντικούς εκπροσώπους της Ρωσικής Πρωτοπορίας, όπως ο Solomon Nikritin, στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης του MOMus. Μια ανταλλαγή της συλλογής Κωστάκη με το μουσείο της Μάλαγα φέρνει στο μουσείο της Μονής Λαζαριστών έργα του Πάμπλο Πικάσο.

Ιστορίες, παλιές και νέες από το παρελθόν του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης τόσο ως αρχιτεκτονικός τόπος, όσο και ως σημείο αναφοράς της πόλης και της χώρας στον χώρο των εικαστικών αποτελούν τον αφηγηματικό άξονα της έκθεσης «Από εδώ και πέρα. Ιστορίες για το επόμενο αύριο». Ιδιαίτερη έμφαση στη φωτογραφική δημιουργία γυναικών δίνει το MOMus-Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης.

Τη λειτουργία του ως ένα είδος δημιουργικού κόμβου επιβεβαιώνει με τον προγραμματισμό του το Πειραματικό Κέντρο Τεχνών, ενώ τέσσερις εκθέσεις γυναικών καλλιτέχνιδων με σημαντική επιδραστικότητα στο χώρο της γλυπτικής θα φιλοξενήσει το μουσείο Άλεξ Μυλωνά στην Αθήνα.

Ρεπορτάζ: Όλγα Νίκου

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More